Vizita vicepreședintei Parlamentului Germaniei
În data de 4 noiembrie 2004, viceprimarul Adrian Orza a primit la sediul Primăriei Timișoara, o delegație germană, condusă de Susanne Kastner, vicepreședinta Parlamentului german și președinta Grupului parlamentar de prietenie germano-român din Bundestag. La întâlnire a participat și consulul german la Timișoara, Excelența Sa, Rolf Maruhn.

În cadrul discuțiilor purtate, Susanne Kastner a promis sprijin Primăriei Timișoara în ceea ce privește realizarea parcului social pe care viceprimarul Adrian Orza dorește să-l creeze. Doamna Kastner aflase deja despre refuzul Ministerului Apărării Naționale de a transfera în patrimoniul orașului, cazarma de la Giroc, în vederea transformării acesteia în parc social destinat  celor care sunt găsiți că cerșesc și sunt din Timișoara și beneficiarilor Legii 416/2001 privind venitul minim garantat. Aici aceste persoane ar fi avut un adăpost dar și posibilitatea de a lucra într-o microfermă agrozootehnică (amănunte în pagina 7).
Susanne Kastner a promis că se va adresa Ministerului Apărării Naționale în vederea soluționării acestei probleme, deoarece consideră realizarea unui parc social că fiind o idee bună. De asemenea, parlamentarul german îl va informa pe viceprimarul Adrian Orza în legătură cu corespondența purtată cu Ministerul Apărării Naționale pe această temă.
O altă problemă abordată în cadrul întâlnirii a fost situația școlii Lenau din Piața Unirii, clădire care în momentul de față este revendicată. Municipalitatea timișoreană și-a arătat disponibilitatea de a sprijini găsirea unei soluții amiabile la această problemă, care să vină în sprijinul continuării tradiției școlii germane la Timișoara.  

La finalul vizitei de la Primăria Timișoara, delegația germană însoțită de viceprimarul Adrian Orza s-a deplasat la Casa Faenza, pentru o întâlnire cu personalul care lucrează acolo și pentru a vedea metodele de terapie utilizate cu copii autiști, de acolo. Doamna Kastner a fost plăcut impresionată de cele văzute la Casa Faenza și ca un semn de apreciere a eforturilor pe care Primăria Timișoara le face acolo, i-a înmânat o medalie a Parlamentului Germaniei, viceprimarului Adrian Orza, care este și președintele consiliului director al Casei Faenza.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13678623