Înfrățirea Timișoara – Mulhouse: o poveste de success!
În anul 2000, Lionel Jospin, primul ministru de atunci al Franței, premia cu „Premiul pentru Cooperare Descentralizată” relația excelentă dintre două orașe înfrățite: Timișoara și Mulhouse.
Cooperarea și colaborarea celor două orașe reprezintă vârful de lance al relațiilor româno-franceze. În cadrul acestui excelent parteneriat, recent
s-a aflat la Timișoara o importantă delegație a primăriei din Mulhouse, condusă de viceprimărițele Christiane Eckert și Monique Leborgne.Cooperarea cu municipalitatea franceză a adus multe beneficii primăriei și orașului Timișoara.
În urma schimburilor de experiență desfășurate între cele două primării, doar în ultima perioadă au fost preluate și implementate de către municipalitatea timișoreană două noi organisme: Consiliile Consultative de Cartier și Consiliul Seniorilor – modele reale de democrație participativă.„Timișoara și Banatul au devenit simbolurile dezvoltării și succesului, în Franța. Timișoara e un simbol și un miracol economic pentru francezi.”

Mulhouse – în cifre
112.000 de locuitori
55 de consilieri locali
16 viceprimari
1 primar
300 de milioane de euro, buget local

Timișoara – în cifre
328.000 de locuitori
27 de consilieri locali
2 viceprimari
1 primar
80 de milioane de euro, buget local

Ambasadorul Franței
„Timișoara și Banatul au de­venit simbolurile dezvoltării și suc­cesului, în Franța. Timișoara e un simbol și un miracol economic pen­tru francezi”, a subliniat ambasa­do­rul Franței la București, Excelența Sa Philippe Etienne, un excelent vor­bitor de limbă română.
Declarația a fost făcută la Primăria Timișoara, unde Excelența Sa a avut o întâlnire cu delegația de la Mulhouse și cu viceprimarul Adrian Orza, pe parcursul căreia s-au discutat aspecte ale colaborării dintre cele două orașe.
Excelența Sa a remarcat că orașul Timișoara, spre deosebire de alte orașe din România, este un oraș foarte bine admi­nistrat și că fie­care vizită la Timi­șoara este o expe­riență plăcută și inte­resantă.
Alături de am­­­basadorul Fran­­ței la Bucu­rești, la întâlnire a pa­rticipat și Ste­pfan Re, d­i­rec­torul Cen­­trului Cul­tural Fran­cez, din Ti­mișoara, un ex­celent promotor al colaborării din­­tre cele două țări.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13409264