Vizită în Germania
În perioada 7 – 11 aprilie, primarul Gheorghe Ciuhandu a participat la Berlin, la un schimb de experiență cu tema „Autogospodărirea locală – o provocare pentru politică”. Vizita s-a desfășurat la invitația Guvernului Federal al Germaniei și a avut loc în cadrul Programului Pentru Oaspeți al Republici Federale Germania. Prin intermediul acestui program, guvernul german dorește să intermedieze întâlniri de specialitate între oaspeți de rang înalt și parteneri germani.

La Berlin, primarul Timișoarei s-a întâlnit cu membri ai Bundestag-ului, reprezentanți ai Guvernului federal, precum și ai Senatului din Berlin. S-a discutat despre modul în care, la Berlin, se gestionează deșeurile. Există atât o deponie cât și un incinerator, care prin arderea deșeurilor produce energie electrică.

La Frankfurt/Main, discuțiile s-au purtat cu reprezentanții orașului. S-au discutat chestiuni financiare, dacă orașul Franfurt are 660.000 de locuitori și un buget local de 2,7 miliarde de euro, Timișoara are un buget local de doar 75 de milioane de euro.

Schimbul de experiență a vizat: structura organizatorică a administrației locale, apărarea drepturilor minorităților la nivel local, separarea puterilor (legitimarea democratică a consiliilor locale), structuri și procese de decizie, aspecte juridice ale actelor normative locale, aspecte tehnice privind autonomia administrativă, descentralizarea: raportul dintre administrația locală și cea centrală, bugetul local, managementul financiar și posibilități de sporire a veniturilor, cooperarea între administrația locală și asociații.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13640114