Zilele Szegedului

Târgul de pe Pod

În 21-22 mai 2005 (sâmbătă-duminică) a avut loc un Târg pe Podul Principal al Szegedului, unde au fost instalate pavilioane cu standuri. Standul timișorean a oferit trecătorilor materiale promoționale și broșuri despre Timișoara și Banat, iar cei interesați au putut gusta brânza telemea și vinul de Recaș. 

Tineretul și relațiile între orașele înfrățite

Anul 2005 este declarat în Szeged ca fiind „Anul Tineretului”. În acest context, au fost organizate evenimente la care tineretul să dețină un rol principal, și anume a fost planificată o întâlnire internațională a tineretului pe tema rolului tineretului în consolidarea relațiilor de înfrățire dintre orașe. Din partea orașului Timișoara, a participat o delegație formată din 3 tineri, membri ai Consiliului Local al Tinerilor, care participă activ la organizarea și luarea deciziilor în problemele de tineret.

Premiul la pictură și desen

În cadrul concursului de desen și pictură cu tema „Orașul meu”desfășurat cu această ocazie, Timișoara a primit premiul cel mare prin Adelina Cioată de la Liceul de Arhitectură Ion Mincu. Tot elevii de la acest liceu au luat și premiile II și III, iar copiii de la Liceul de Arte Plastice au luat două premii speciale.

Campionatul Sportiv al Orașelor Înfrățite

S-a organizat împreună cu Direcția de Sport a orașului Szeged, și a fost cea de-a 2-a ediție a Campionatului Sportiv al Orașelor Înfrățite. Au participat sportivi din zece orașe înfrățite cu Szeged: Timișoara, Târgu Mureș (România), Darmstadt (Germania), Kotor și Subotica (Serbia - Muntenegru), Nisa (Franța), Pula (Croația), Raho (Ucraina), Turku (Finlanda). Probele la care s-a concurat sunt: fotbal, tenis de masă, baschet, înot.
De la Timișoara au participat 18 sportivi de la Club Sportiv Școlar Banatul (baschet) antrenor Mircea Albu, Școala Generală nr. 16 (tenis de masă), Club Sportiv Școlar nr. 1 și Club Sportiv Municipal (înot), antrenor Ioan Bădescu, Liceul Sportiv Banatul (fotbal).

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13409793