Vizita consiliului local Szeged

Dacă aveți drum la Szeged și aveți abonament de parcare Telpark, puteți parca liniștiți în orașul maghiar. Nu vă va amenda nimeni.

În mod tradițional, o dată pe an, în baza parteneriatului existent între Timișoara și Szeged, are loc câte o ședință festivă a celor două consilii locale, prin rotație, în cele două orașe.

Anul acesta a fost rândul Timișoarei să găzduiască ședința comună a celor două consilii locale. Astfel, în perioada 25 - 26 aprilie, primarul orașului Szeged, Botka Laszlo, viceprimarii orașului maghiar și consilierii locali s-au aflat în vizită la Timișoara.

Punctul central al vizitei l-a reprezentat ședința festivă a celor două consilii, ocazie cu care au fost semnate două protocoale de colaborare.

Zoo și Telpark

Unul privind cooperarea orașelor Timișoara și Szeged în domeniul dezvoltării locale, cooperare între grădinile zoologice din cele două orașe, acord în domeniul cooperării și al schimbului de experiență și de animale.

Celălalt se referă la coordonarea sistemelor de parcare din orașele Timișoara și Szeged, adică pentru adaptarea abonamentelor și tichetelor de parcare astfel încât acestea să fie valabile în ambele localități. Mai precis, cei care au tichete și abonamente Telpark pot parca liniștiți la Szeged .

De asemenea, primarul Botka Laszlo a prezentat un material despre pregătirea în comun pentru accesarea programului Interreg, primarul Timișoarei a făcut o informare privind ex-periențele colaborării comune, și viceprimarul Adrian Orza a prezentat proiectul Grădinii Zoologice Timișoara.

Puncte vizitate

În programul delegației din Szeged au figurat vizitarea Centrului de Informare Turistică și a Atelierului de Urbanism (inaugurat cu această ocazie, amănunte în pagina 6), un tur pietonal prin centrul Timișoarei și vizitarea Muzeului de Artă, vizită la Uzina de apă, turbina electrică, Aeroportul și Iulius Mall.

"Sunt convins că între Timișoara și Szeged s-a creat un sistem de cooperare de nivel european, care poate servi de exemplu." Primar Botka Laszlo

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13409883