Modelul economic Timișoara

Cel mai mare potențial de dezvoltare îl au serviciile corelate industriei, în special cele de logistică.

Timișoara reprezintă un model economic de succes pentru toate celelalte zone ale țării, oferind un mediu prielnic investițiilor, lucru demonstrat și confirmat de prezența a peste șase mii de întreprinderi străine. Reprezentanții tuturor guvernărilor pe care le-a avut România după 1996 au vorbit despre "modelul Timișoara” sau despre dorința de a avea “o Românie cu 42 de Timișoare”.

Timișoara ocupă locul al doilea pe țară la valoarea investițiilor străine, după București, media pe cap de locuitor fiind de 4,5 ori mai mare decât media pe țară.

Dezvoltare spectaculoasă

Bugetul local al Timișoarei crescut de la 9.341.134 RON în 1996 la 54.496.427 RON în 2000 și la 455.700.520 RON în 2006.

Dezvoltarea este cu adevărat spectaculoasă, având în vedere faptul că, în 1996, rata șomajului era de peste 10%, iar marile întreprinderi de stat erau în faliment. De atunci s-au luat măsuri drastice: s-a publicat în 2000 conceptul strategic de dezvoltare a zonei Timișoarei cu prioritățile pe următorii zece ani, deschiderea ghișeului unic pentru întreprinderile care vroiau să vină la Timișoara, concesionarea de teren la prețuri modice în Parcul Industrial Freidorf etc.

Conform cu conceptul strategic de dezvoltare economică și socială a zonei Timișoara, municipalitatea a pus la punct o strategie privind dezvoltarea durabilă a zonei, punând accent pe atragerea investitorilor cu activități nepoluante, bazate pe implementarea tehnologiilor de vârf. Domeniile-țintă sunt producția de componente auto, de software și telecomunicațiile.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13389254