Orașe înfrățite

Orașul nostru are relații de colaborare și parteneriat cu orașe și organisme internaționale.

Timișoara este înfrățită cu nouă orașe europene: Faenza (Italia), Rueil-Malmaison (Franța), Mulhouse (Franța), Karlsruhe (Germania), Gera (Germania), Szeged (Ungaria), Treviso (Italia), Palermo (Italia), Novi Sad (Serbia) și are relații de colaborare cu multe alte orașe sau regiuni: Arezzo, Udine, Neapole, Genova, Florenta, Forli, Verona, Bologna, Ravenna, Piemont, Veneto, existând un schimb periodic de vizite cu orașele: Zrenjanin, Varset, Kikinda, Pancevo, Cincinnati.

Parteneriate și alianțe

De asemenea, Timișoara face parte din mai multe organisme internaționale și are relații de colaborare și parteneriat cu orașe din lume.

Astfel, Timișoara este membră a Clubului de la Strasbourg, face parte din Rețeaua Eurocities și din Balcinet - Rețeaua Orașelor Balcanice, și a semnat la Budapesta „Alianța orașelor care au în componență un cartier Iosefin”.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13772738