Prezentare europeană

Timișoara a fost reprezentată la Praga la un seminar european cu tema:”Monitorizarea dimensiunii urbane în politica de coeziune”.

Arh. Aurelia Junie, directorul Di­recției de Dezvoltare a Primăriei Mu­nicipiului Timișoara, a luat parte la discuțiile care au vizat regenerarea urbană în spațiul Uniunii Europene, Programele Operaționale Regionale și măsura în care dezvoltarea urbană este integrată în acestea, precum și probleme legate de guvernare și Fon­duri Structurale.
Municipiul Timișoara a fost sin­gurul centru urban din România care a fost prezentat ca studiu de caz referitor la buna practică în ceea ce privește corelarea măsurilor de dezvoltare urbană cu tendințele europene.
Au mai fost prezentări ale mi­nisterelor dezvoltării și ale unor orașe din Cehia, Ungaria, Slovenia, Polonia, re­prezentanți de seamă ai Comisiei Europene și Parlamentului European.
La Praga au fost prezentate proiectele pregătite de către municipiul Timișoara pentru Axa 1 și anume: reabilitarea in­frastructurii urbane, extinderea rețelei de transport public urban în Zona de influență, îmbunătățirea in­frastructurii și a managementului de trafic, revitalizarea moștenirii culturale, dez­voltarea facilităților de afaceri, îm­bunătățirea serviciilor sociale ale zonei de influență.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13670385