Colaborare concretă cu un oraș înfrățit
Astăzi la Stuttgart va fi lansat un proiect comun Timișoara-Karlsruhe. Ieri seară, 24 septembrie 2012, acest proiect a fost lansat la Timișoara, în sala de consiliu a Primăriei, în prezența a 40 de studenți germani și timișoreni, fiind o materializare a relațiilor de parteneriat dintre Timișoara și Karlsruhe, orașul german înfrățit cu Timișoara din 1992.  

Proiectul ProKaTim este finanțat de Baden-Württemberg Stiftung, parteneri fiind: Universitatea de Științe Aplicate Karlsruhe, Facultatea de Electrotehnică și Informatică și Universitatea Politehnica Timișoara, Facultatea de Electronică și Telecomunicații.

Obiectivul vizat este pregătirea profesională și realizarea de proiecte de către 200 de studenți din cele două orașe în domeniul procesoarelor de semnal. Pentru timișoreni, acest lucru înseamnă și un semestru de studii în orașul partener Karlsruhe, care le va oferi o experiență internațională în domeniu, dar și posibilitatea de a cunoaște și a se bucura de un oraș înfrățit cu Timișoara. De asemenea, studenții din Karlsruhe vor avea ocazia de a vedea Timișoara și a studia împreună cu tinerii timișoreni.

La nivelul conducerii Primăriei se dorește implementarea și extinderea proiectelor concrete în orașele cu care Timișoara este înfrățită, deoarece aceste parteneriatele trebuie să se adreseze direct cetățenilor.


Dan Diaconu,
Viceprimar


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13771394