Timișoara – Szeged
In cadrul parteneriatului dintre primăriile din Timișoara și Szeged, în data de 12 ianuarie, în prezența primarului Gheorghe Ciuhandu, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timișoara a avut loc lansarea oficiala a doua proiecte de cooperare transfrontalieră.

Primul proiect, coordonat de către Primăria Municipiului Timișoara, este un “Program de pregătire transfrontalieră pentru specialiștii angajați la Primăria din Timisoara și Szeged” și se referă la pregătirea cursanților pentru a ști să acceseze și să implementeze proiectele de finanțare europene în condițiile în care Ungaria va deveni din acest an membru al Uniunii Europene iar structura fondurilor alocate prin programele europene va fi mult diversificată.

Valoarea proiectului este de 22.423 Euro din care 19.123 Euro sunt alocați de Uniunea Europeană, diferența fiind reprezentată de suportul tehnic pus la dispoziție de Primăria Timișoara

Al doilea proiect, coordonat de către Primăria Szeged vizează un “Program de schimb de experiență în domeniul arhitecturii și urbanismului între Szeged și Timișoara”. Proiectul se con­centrează pe faptul că arhitectura celor două orașe are  numeroase caracteristici comune iar pro­blemele generale de profil sunt aceleași, context în care colaborarea și schim­burile de experiență pot oferi soluții eficiente. Așa cum se cunoaște, Planul Urbanistic General al Municipiului Timișoara  a primit Premiul Uniunii Arhitecților din România, fapt ce aduce un plus de interes pentru partenerii din Szeged.

Cele două proiecte mai sus menționate sunt finanțate din fondurile UE și se vor derula pe o perioada de opt, respectiv șase luni.

Din partea română, coordo­natorul principal al proiectului este arh. Aurelia Junie, șef Serviciu Dezvoltare și Integrare Europeană.

La momentul deschiderii lucrărilor au fost invitați să participe specialiști în domeniul admi­nistrației, proiectării și arhitecturii precum și în domeniul integrării europene. Astfel, din partea română au participat: Aurelia Junie, șef Serviciu Dezvoltare și Integrare Europeană, Radu Radoslav, arhitectul șef al Timișoarei, Adrian Ionașiu, Ordinul Arhitecților Timiș, Cristian Dumitrescu, Facultatea de Construcții și Arhitectură, Grigore Silași, Școala de Înalte Studii Europene Comparative, Maria Ladanyi, consultant, Blanca Bîtcă și Diana Chepețan, membri în echipa de proiect. Din partea maghiară au participat: Eva Szabo, arhitectul șef al orașului Szeged, Tibor Vincze, șef Serviciu Dezvoltare din Primăria Szeged, Adam Augusz, manager de proiect, Attila Zana, expert, Maria Priskin, șeful Serviciului de Dezvoltare, Eszter Lipka, coordonator de proiect, Laszlo Dobo, director al Școlii Tehnice de Arhitectură Vedres Istvan și Istvan Tarnai, președintele Camerei Arhitecților din județul Csongrad.


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 26.02.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13499256