Pregătirea meseriașilor după model german
La sediul Primăriei Timisoara, a fost semnat de către primarul Nicolae Robu, președintele Clubul Economic German/DWC-Banat -Peter Hochmuth și  inspectorul școlar general Cornel Petroman ISJ Timis Pactul: „Un Viitor Pentru Tineri - Școala Duală (profesională) dupa model german”. La întâlnirea la care s-a parafat acest acord prin care se relansează învățământul profesional au participat consulul german la Timișoara, Rolf Maruhn, reprezentanți ai firmelor germane din Timișoara, prefectul de Timiș, Eugen Dogaru.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a apreciat demersul și a declarat”Avem o tradiție, aici la Timișoara, în pregătirea de meseriași de top. Înainte era o mândrie egală să fii un bun inginer, să fii un bun medic, în aceeași măsură respectat dacă ești un bun strungar, electrician sau orice alt meseriaș. Trebuie să fie o mândrie să ai o meserie, cu capacitatea de a o practica bine. Trebuie să dăm un semnal în societate că merită prețuire în egală măsură cel care își face bine meseria, indiferent dacă are sau nu studii superioare. Avem nevoie de buni profesioniști, de oameni pregătiți în toate meseriile. Iar școala profesională după model german este o alternativă excelentă pentru viitorul copiilor care vor să devină buni în meseria pe care o aleg”. 
Prin acordul semnat vor fi înființate clase pentru pregătirea în mai multe meserii la două școli din oraș: Colegiul Tehnic Regele Fedinand și Colegiul Tehnic Ion IC Brătianu, iar Primăria va sprijini financiar dotarea și amenajarea de ateliere de lucru la mai multe instituții de învățământ.

Punctele cele mai importante din acest sistem sunt:
-Companiile aleg elevii din zonă (de la vârsta de 15 ani).
-Companiile și elevii (cu acordul părinților), încheie un contract de pregătire (care include o bursă și premii conform performanței).

Durata pregătirii poate fi de doi sau trei ani. Stabilirea programei școlare ( Curriculum) și procesul de evaluare (acordarea diplomei) se realizează cu contribuția esențială a firmelor implicate. Școala Duală (profesională) este un model de succes, promovat de mulți ani în Germania, Austria și Elvetia si multe alte țări!
 
Mai multe informatii despre proiect gasiti pe http://scoaladualatm.com
 
Direcția Comunicare
 
foto 1
foto 2

 
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13651750