Noi posibilități de colaborare
În perioada 19 – 29 aprilie o delegație germană condusă de Wolf Rohde, directorul Pieței de Gros din Hamburg vizitează Timișoara.

Scopul vizitei este legat de reevaluarea proiectului privind înființarea unei rețele de piețe de gros în România și de a identifica, împreună cu GTZ (Agenția de Promovare Economică a Germaniei) noi posibilități de colaborare.

Delegația germană a avut întâlniri oficiale cu primarul Gheorghe Ciuhandu și a vizitat locația viitoarei Piețe de Gros din Timișoara, zona Ovidiu Balea, precum și Piața Iosefin.

În decembrie 2003 primarul Gheorghe Ciuhandu a semnat contractul de finanțare a Pieței de gros din Timișoara, valoarea acestui „cadou” al Guvernului Germaniei pentru orașul nostru este de 2.556.459 euro. Este pentru prima oară când Institutul de Credit pentru Reconstrucție al Germaniei – care este de fapt, Banca de Reconstrucție și Dezvoltare a Germaniei acordă credibilitate unei municipalități și renunță la garanții guvernamentale. Acești bani, obținuți de la Guvernul Germaniei nu mai trebuie dați înapoi.

Proiectul Piața de Gros include și reabilitarea Pieței Iosefin, o piața en-detail, dar care a găzduit până acum cel mai mare volum de comerț en-gros.

Se preconizează ca inaugurarea pieței de gros să aibă loc în primăvara lui 2005.
Piața de Gros va fi o piață modernă de legume și fructe, principalii beneficiari fiind producătorii și comercianții en-gros, marile firme de comerț, comercianții cu amănuntul, din acest domeniu, dar și rețeaua de alimentație publică, cantinele, lanțurile de magazine și complexele comerciale.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 08.04.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13518041