Cooperare Internațională
Joi 29 aprilie 2004, a avut loc la sediul Primăriei Timișoara o masă rotundă la care au participat reprezentanți ai Camerelor de comerț din Regiunea Lombardia, Italia.
Tema dezbătută la această întâlnire se referă la “Investițiile străine din Timișoara: probleme, perspective, colaborări”.

Acțiunea a avut loc în con­textul în care numeroși investitori, oameni de afaceri din aceasta regiune si-au exprimat intenția de a iniția afaceri în zona Timișoarei. Importanta eve­nimentului a fost dată și de faptul că Lombardia și capitala sa Milano reprezintă principalul motor al economiei italiene.

Răspunzând solicitării primarului orașului Karlsruhe Heinz Fenrich,, Primăria Timișoara sprijină candidatura orașului german înfrățit cu Timișoara la dobândirea titlului de “Capitala Culturală a Anului 2010” - titlu conferit anual de Uniunea Europeană orașelor situate în perimetrul acesteia.
Unul din punctele cele mai importante în derularea acestui program îl constituie “Confluența Culturilor europene în Karlsruhe”, în cadrul căreia relațiile culturale cu România, respectiv cu Timișoara, constituie un exemplu semnificativ.

In perioada 2-5.05.2004, o delegație din Karlsruhe alcătuită din viceprimarul Ullrich Eidenmuller și Elisabeth Schraut - purtător de cuvânt al echipei de proiect “Capitala Culturală a Anului 2010”, au fost oaspeți ai municipiului nostru. Unul din principalele obiective ale acestei vizite a fost stabilirea unor contacte cu personalități marcante din sfera culturală timișoreană precum și identificarea și derularea unor acțiuni culturale comune, menite să intensifice relațiile de colaborare între Timișoara și Karlsruhe.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 26.02.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13499389