Colaborare Szeged – Timișoara
01 Iunie 2004
La începutul lunii iulie, se va desfășura la Szeged a doua partea a programului transfrontalier de instruire a specialiștilor angajați în primăriile din Szeged și Timișoara, finanțat de Uniunea Europeană.
Astfel, douăzeci de specialiști timișoreni lucrează cu omologii lor din Primăria din Szeged, în cadrul unui program în cadrul căruia învață cum să realizeze proiecte viabile, susținute de fonduri europene.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
Reabilitatea zonei istorice
01 Iunie 2004
În contextul programului inițiat de Primăria Municipiului Timișoara privind reabilitarea zonelor istorice din municipiul nostru, primarul Gheorghe Ciuhandu s-a întâlnit, în data de 9 iunie cu o delegație a Agenției de Dezvoltare a Germaniei (GTZ). Din delegație au făcut parte: Regina Kallmayer, din partea GTZ Germania, Steffen Mildner, coordonator al proiectului de la Sibiu de reabilitare a clădirilor istorice, Jochen Gauly, consultant pe reabilitare urbană în cadrul aceluiași proiect. În cadrul vizitei, care a durat câteva ore, oaspeții germani au făcut o prezentare a proiectului pe care Guvernul Germaniei îl derulează la Sibiu, specialiștii timișoreni prezentând cazul Timișoarei.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
Jonathan Scheele la Primăria Timișoara „La Timișoara dezvoltarea economică merge bine”
01 Mai 2004
Șeful Delegației Comisiei Europene la București, Jonathan Scheele a avut în data de 25 mai o întâlnire cu primarul Gheorghe Ciuhandu. În cadrul acestei întâlniri, s-a discutat despre programele pe care primăria le derulează, investițiile străine în Timișoara, problema descentralizării administrației publice locale, transparența în actul decizional la nivel local, informatizarea Primăriei.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
O poveste de succes: Incubatorul de afaceri în domeniul software Primii șase „norocoși” și-au început activitatea
01 Mai 2004
Primarul Gheorghe Ciuhandu: „Ce am făcut noi aici arată mult mai bine decât ce am văzut eu la Munchen.”

Rând pe rând, tineri reprezentanți ai șase firme noi-nouțe de software vin să-și primească certificatul de admitere în incubatorul de afaceri. Majoritatea dintre ei - extrem de emoționați. La final, vine și o tânără domnișoară, proaspătă absolventă a facultății de filozofie și studentă în anul întâi la informatică. Ceremonia se întrerupe preț de câteva secunde timp în care tânăra este lăudată în primul rând pentru curajul avut.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
Grupuri de Întreprinderi și Internaționalizarea IMM-urilor: Cazul Zonei Timișoara, România
01 Mai 2004
In data de 24 mai 2004, s-a desfășurat în Sala de Consiliu a Primăriei Timișoara conferința “Grupuri de Întreprinderi și Internaționalizarea IMM-urilor: Cazul Zonei Timișoara, România”. Conferința a fost organizată de OCDE (Organizația pentru Co­operare și Dezvoltare Economică)- Programul LEED, împreună cu Primăria Timișoara și Camera de Comerț și Industrie Timișoara, co-organizatori fiind CEI-BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare)și Investment Compact.

OCDE este una dintre cele mai importante organizații din Europa și din lume, care are 30 de țări membre și care este un for de dezbatere a diverse strategii de dezvoltare economică.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13771287