Cooperare Internațională
01 Octombrie 2003
În data de 3 octombrie, viceprimarul Adrian Orza a participat la Ravena (Italia), la invitația Uniunii Naționale a Orașelor din Italia, la o conferință vizând extinderea Uniunii Europene. Au participat, atât reprezentanți ai țărilor membre ale Uniunii Europene, cât și reprezentanți ai țărilor candidate. Timișoara a fost singurul oraș din România invitat să participe.

Alături de viceprimarul Orza, au participat la conferință și reprezentanți ai Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timișoara și ai Agenției de Dezvoltare. S-a constatat că există un mare interes atât al politicienilor, cât și al oamenilor de afaceri pentru România în general și Timișoara în particular. Italia este țara cu cei mai mulți investitori în Timișoara. Reprezentanții orașului nostru au pledat în favoarea venirii cât mai multor oameni de afaceri în Timișoara, prezentând cu această ocazie, modelul economic Timișoara.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
Vizita ambasadorului Michael Guest la Primăria Timișoara
01 Octombrie 2003
Aflat în Timișoara pentru deschiderea anului universitar, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, la București, Excelența Sa, Michael Guest și-a prelungit cu încă o zi, vizita în orașul nostru pentru a se putea întâlni cu primarul Gheorghe Ciuhandu. „Am vrut să-l felicit pe domnul primar pentru treaba bună pe care o face”, a subliniat ambasadorul Michael Guest în declarația pe care a făcut-o după întâlnirea cu primarul Timișoarei.

De asemenea, ambasadorul Guest a afirmat că Timișoara se află pe primele locuri, în țară, la atragerea de investiții străine și a mulțumit pentru ospitalitatea pe care investitorii americani o găsesc în orașul nostru.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
Sassari
01 Septembrie 2003
Sassari este capitala provinciei cu același nume, situată în nord – vestul Sardiniei (Italia) și este al doilea oraș ca mărime de pe insulă. Este unul dintre cele mai vechi orașe din Sardinia și are cele mai interesante colecții de artă de pe insulă.

Universitatea este cunoscută, în special pentru studiile de jurisprudență și pentru biblioteca sa, care găzduiește o serie de documente foarte vechi. Printre acestea și faimoasa Carta de Logu, constituția emisă de Eleonora d’Arborea sau primele documente scrise în limba folosită în Sardinia, datând din secolul al XI – lea.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
Cooperare Internațională
01 Septembrie 2003
În data de 29.08.2003, o delegație de la Primăria Municipiului Timișoara, condusă de primarul Gheorghe Ciuhandu, s-a deplasat la Zrenjanin, la invitația oficialităților acestei localități. Cu această ocazie a fost semnată o scrisoare de intenție pentru stabilirea unui cadru oficial al relațiilor dintre cele două comunități locale. Documentul subliniază principalele domenii de activitate în care se vor urmări identificarea unor domenii de colaborare Timișoara – Zrenjanin. Se va urmări astfel inițierea unor schimburi de experiență în domeniul administrației locale, în domeniul culturii, sportului și învățământului, în domeniul vieții sociale. De asemenea, se vor iniția acțiuni menite să dezvolte relațiile dintre minoritățile române din Zrenjanin și municipiul Timișoara și dintre minoritățile sârbe din Timișoara cu localitatea Zrenjanin.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
Ajutoare pentru școlile timișorene, venite de la Karlsruhe
01 Septembrie 2003
La sfârșitul lunii iulie și la începutul lunii august a acestui an au sosit de la Karlsruhe trei transporturi cu mobilier școlar. Aceste transporturi au fost expediate de către Asociația de Prietenie Karlsruhe- Timișoara pentru asociația omoloagă de prietenie Timișoara – Karlsruhe. Cu cele trimise din Germania, au fost echipate cu mobilier câte o sală de clasă la școlile generale numerele 2 și 7 și la Liceul de Arte Plastice. La școla generală nr. 9 au fost mobilate două săli de clasă și a fost echipată de sala de sport cu o trambulină, panou de baschet, bănci de gimnastică, support volei, o masă de ping – pong, plasă elastică de gimnastică.

La generală 15 a fost echipată o clasă și s-a adus o masă de ping – pong, iar la școala generală nr. 20 pe lângă o sală de clasă echipată s-au mai primit și 10 mese de calculatoare.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13675115