Vizită la Timișoara
01 Septembrie 2003
La începutul lunii septembrie, primarul Gheorghe Ciuhandu s-a aflat la București, unde a avut o întâlnire cu ambasadorul SUA, Michael Guest. În cadrul discuțiilor s-a abordat modalitatea de colaborare la nivelul autorităților locale, dar și unele aspecte legate de Asociația Primarilor Marilor Orașe. De asemenea, s-a luat în discuție și evoluția colaborării trilaterale Cincinnati – Timișoara - Pancevo, program inițiat în anul 2000. Ambasadorul Guest a promis că va sprijini Primăria Timișoara în atragerea de programe de dezvoltare locală cu susținere financiară prin intermediul Agenției pentru Dezvoltare Internațională a Statelor Unite ale Americii (USAID). Ambasadorul Michael Guest a anunțat că va face o vizită la Timișoara, în cursul lunii octombrie.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
Cooperare Internațională
01 August 2003
Luni, 4 august 2003, primarul Gheorghe Ciuhandu l-a primit pe ambasadorul Danemarcei, la București, Eric Bom, care se află la încheierea mandatului. Pe parcursul mandatului său, domnul ambasador a vizitat Timișoara de 10 ori, fiind una dintre locațiile sale favorite. Vizita a fost prilejuită de inaugurarea parcului de sculptură ARTuborg, compania Tuborg fiind cea mai mare investiție daneză din România. Domnul ambasador a precizat faptul că în Danemarca există un fond de susținere a acțiunilor culturale, din nefericire în România nefiind multe companii care susțin arta. Întâlnirea a fost urmată de o conferință de presă la care a fost prezent și președintele Tuborg România, Isaac Sheps.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
Gera
01 August 2003
Primăria și Fântâna Simson(FOTO) Orașul Gera (Germania), prima oară menționat într-un document în anul 995, are 121.000 de locuitori, fiind cel de-al doilea oraș ca mărime din Turingia. Este situat la intersecția dintre bazinul Turingiei, dealurile Saxone și lanțul de munți ai Saxonei și Turingiei. O plimbare prin centrul orașului arată turistului atracțiile istorice. Piața din centrul comercial este un loc de întâlnire apreciat atât de tineri cât și de cei vârstnici. Piața este completată de doua clădiri în stil renascentist, clădirea Primăriei și farmacia orașului, făcând din ea unul din cele mai atractive locuri din Turingia.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
Cooperare Internațională
01 Iulie 2003
Miercuri, 2 iulie, primarul Gheorghe Ciuhandu a primit la sediul primăriei o delegație din Udine, Italia. Din delegația condusă de Marzio Strassoldo, președintele provinciei Udine au mai făcut parte Fabio D’Andrea, președintele Consiliului Provincial, Sandro Bianco, asesor pentru vânătoare și pescuit și Irene Revelant, asesor pentru activități productive.

Cu ocazia acestei vizite, s-a discutat despre posibilitatea colaborări bilaterale între Timișoara și Udine, mai ales în domeniul economic. În acest sens, s-a schițat posibilitatea deschiderii unui birou de cooperare, pentru investitorii italieni care vin din această zonă.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
Rueil – Malmaison
01 Iulie 2003
Situat la 8 km de Paris in departamentul Hauts-de-Seine, Rueil-Malmaison este un oraș de 67.000 de locuitori ce se întinde pe 1472 ha de pante line, de pe înălțimile Mont-Valerien și coastele Buzenval până la malurile Senei la nord. În trecut o comună rurală, de mult timp oraș celebru prin puritatea apelor sale, Rueil-Malmaison a devenit un oraș modern, sediu a numeroase birouri ale marilor societăți. S-au păstrat cartierele rezidențiale, siturile și spațiile înflorite, ce fac din Rueil-Malmaison un oraș verde, armonios și uman.

Activitățile culturale sunt numeroase și variate: Teatrul Andre Malraux, Conservatorul Național, Festivalul Internațional de Film istoric, Nopțile muzicale de la Malmaison și Son & Lumiere, Concurs Hipic Internațional, etc.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13759740