Cooperare Internațională
01 Iunie 2003
În perioada 29 mai – 1 iunie 2003, viceprimarul Adrian Orza și Aurelia Junie, șef Serviciu Programe și Strategii au participat, la Veneția, în calitate de partener la elaborarea și derularea proiectului Orașe împotriva discriminării, cooperând pentru incluziunea emigranților, înaintat spre finanțare Uniunii Europene, în cadrul programului Intereg III B Cadses – Spațiu central, adriatic și sud-est european.

Scopul acestui proiect este incluziunea socială a emigranților, și anume dorința Uniunii Europene ca aceștia să nu mai fie percepuți ca simplă forță de muncă ieftină ci să fie integrați social, să fie văzuți ca cetățeni cu drepturi depline.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
Ajutoare de la Karlsruhe
01 Iunie 2003
Asociația de Prietenie Karlsruhe- Timișoara a expediat pentru asociația omoloagă de prietenie Timișoara – Karlsruhe un transport umanitar constând în echipamente pentru spitale (scaune cu rotile, paturi, lenjerie), cărți în limba germană, jocuri, utilaje electrocasnice, veselă, biciclete și haine. Beneficiarii acestor bunuri sunt: Spitalul de boli contagioase Victor Babeș, Spitalul Municipal, Spitalul de obstetrică - ginecologie Babeș, Cantina socială, Centrul de tranzit pentru minori Sfântul Nicolae, Liceul Lenau, Forumul Democrat German, Stația Meteo - Pădurea Verde, Asociația Armonia, Asociația Speranța, Asociația Handicapaților Locomotori, Asociația Stuparul Bănățean, Clubul Femeilor Creștin Democrate din Banat, Montan Grup, Asociația Împreună pentru Toți. Transportul a fost însoțit de domnul Peter Klemm de la Asociația de Prietenie Karlsruhe- Timișoara.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
Vizite europene
01 Mai 2003
Bratislava

În perioada 5 - 6 mai 2003, primarul Gheorghe Ciuhandu a participat la Conferința regională privind guvernarea locală eficientă, la Bratislava, Slovacia. Invitația a fost lansată de către International Republican Institute, organizatoarea conferinței. Primarul a susținut prelegeri la secțiunea dezvoltare economică, vorbind despre încurajarea investițiilor străine și a firmelor locale, Timișoara atrăgând în ultimii 6 ani investiții străine în valoare de aproximativ 400 de milioane de euro. S-a discutat despre pașii care trebuie urmați în aducerea de investitori străini în oraș, importanța IMM-urilor în creșterea economică și în crearea de noi locuri de muncă, parcurile industriale, structuri naționale și internaționale implicate în acest proces. De asemenea, s-a abordat și subiectul autonomiei și descentralizării așa cum este ea practicată în țările participante la conferință. Prelegerile vor fi publicate într-un volum editat de Institutul Republican Internațional.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
9 Mai – Ziua Europei
01 Mai 2003
Pe 9 mai 1950 s-a făcut primul pas pentru crearea a ceea ce astăzi se numește Uniunea Europeană. Atunci, la Paris, ministrul de externe francez, Robert Schuman prezenta o declarație în care îndemna Franța, Germania și celelalte state europene să-și pună laolaltă producția de oțel și cărbune, pentru a crea „prima fundație concretă a unei federații europene”.

În 1985, la Summitul de la Milano, liderii europeni, au hotărât să sărbătorească ziua de 9 Mai drept Ziua Europei.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
Karlsruhe
01 Aprilie 2003
La 19 august 1992 Timișoara semna protocolul de înfrățire cu orașul german Karlsruhe. De atunci, între cele două orașe se derulează schimburi de experiență și colaborare municipală în următoarele domenii: artă, cultură, știință, sistematizare urbană, economie, sănătate, social, tineret și sport, construcții. În 26 noiembrie 1997 a fost semnat Parteneriatului economic dintre cele doua orașe. În prezent funcționează, la Karlsruhe un Birou de Promovare Economică a Timișoarei.

Karlsruhe - născut la 17 iunie 1715, în inima pădurii, dintr-un capriciu de prinț - își datorează abilitații diplomatice a întemeietorului sau, margraful Karl Wilhelm, reputația de a fi, încă de la prima generație, un oraș internațional.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13670323