Cooperare Internațională
01 Aprilie 2003
În 10 aprilie 2003, la Primăria Municipiului Timișoara, viceprimarul Adrian Orza s-a întâlnit cu consulul S.U.A. la Cluj Napoca, dl Michael Mates.

Consulul și-a exprimat interesul față de modelul economic Timișoara și și-a arătat disponibilitatea de a încuraja companiile americane să investească în orașul nostru. În plus, dl Michael Mates a promis că va acorda recomandări firmelor americane despre condițiile avantajoase oferite de Primărie investitorilor.

De asemenea, un alt punct al discuției a fost stadiul retrocedării bunurilor bisericești, Timișoara fiind, și în acest caz un model pentru restul țării în ceea ce privește buna înțelegere între grupurile etnice și religioase care există în orașul nostru.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
Vizită în Germania
01 Aprilie 2003
În perioada 7 – 11 aprilie, primarul Gheorghe Ciuhandu a participat la Berlin, la un schimb de experiență cu tema „Autogospodărirea locală – o provocare pentru politică”. Vizita s-a desfășurat la invitația Guvernului Federal al Germaniei și a avut loc în cadrul Programului Pentru Oaspeți al Republici Federale Germania. Prin intermediul acestui program, guvernul german dorește să intermedieze întâlniri de specialitate între oaspeți de rang înalt și parteneri germani.

La Berlin, primarul Timișoarei s-a întâlnit cu membri ai Bundestag-ului, reprezentanți ai Guvernului federal, precum și ai Senatului din Berlin. S-a discutat despre modul în care, la Berlin, se gestionează deșeurile. Există atât o deponie cât și un incinerator, care prin arderea deșeurilor produce energie electrică.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
Orașe înfrățite cu Timișoara
05 Martie 2003
Municipiul Timișoara este înfrățit cu 6 orașe europene: Faenza, Rueil-Malmaison, Mulhouse, Karlsruhe, Gera, Szeged și este în tratative avansate pentru înfrățire cu orașul Treviso. De asemenea, are relații de colaborare cu multe alte orașe sau regiuni: Arezzo, Udine, Neapole, Genova, Florența, Forli, Verona, Bologna, Ravenna, Piemont, Veneto. Există un schimb periodic de vizite cu orasele: Zrenjanin, Vârset, Kikinda, Novi Sad, Pancevo, Cincinnati. Împreună cu orașele Pancevo și Cincinnati este derulat un program trilateral comun în cadrul "Resource Cities Program".

În data de 12 martie 1991, a fost semnat protocolul de înfrățire între Timișoara și Faenza. Timișoara colaborează cu Faenza în mai multe domenii: socio – economic, cultural – artistic și sportiv.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
Cooperare Internațională
01 Martie 2003
În data de 3 martie 2003, la Primăria Municipiului Timișoara a avut loc o întâlnire între primarul Gheorghe Ciuhandu și consulul Italiei la Timișoara Francesco Catania.

Discuțiile s-au axat pe promovarea relațiilor economice și culturale între cele două țări, Timișoara urmând să semneze, luna aceasta, protocolul de înfrățire cu Treviso.

Primăria Municipiului Timișoara a sprijinit deschiderea unui consulat italian la Timișoara și datorită importanței deosebite pe care municipalitatea o acordă relației cu Italia. În Timișoara există o importantă comunitate de afaceri italiană.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
Cooperare Internațională
02 Februarie 2003
În data de 7 februarie 2003, la Primăria Municipiului Timișoara a avut loc o întâlnire între primarul Gheorghe Ciuhandu și ambasadorul Marii Britanii Quinton Quayle.

Vizita a fost una de prezentare, ambasadorul Marii Britanii dorind să cunoască situația economică, culturală dar și pe cea politică a Timișoarei.

Discuțiile s-au axat, în principal, pe promovarea relațiilor economice între cele două țări, mai ales că investițiile britanice în Timișoara sunt destul de reduse. Schimburile comerciale între România și Regatul Marii Britanii se ridică la 1,5 miliarde dolari pe an. În plan cultural, la Timișoara există deja un Centru Cultural Britanic, iar Guvernul Marii Britanii oferă anual 20 de burse de studiu pentru tinerii români. Șase timișoreni au beneficiat deja de bursele oferite prin acest program.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13670131