Bani pentru Spitalul Clinic Municipal
În contextul unei propuneri, primită din partea Inter-Medico-GmbH, primarul municipiului Timisoara s-a întâlnit, în data 5 decembrie cu dr. Ovidiu Brânzan, ministrul sănătății, Andre M. Koll, director în cadrul firmei Inter-Medico GmbH și prof. dr. Dan V. Poenaru.

Reprezentanții firmei germane au propus realizarea unui parteneriat public - privat care să realizeze finanțarea, construcția și echiparea completă, "la cheie", a Spitalului Clinic Municipal. Valoarea investiției propuse este de aproximativ 45 - 63 milioane de euro pe o perioada de maximum 25 de ani.

Primarul Gheorghe Ciuhandu a menționat ca va informa Consiliul Local al Municipiului Timișoara în legătură cu propunerea în cauză și va dispune realizarea în regim de urgență a tuturor diligențelor legale necesare în vederea valorificării la maxim a oricărei propuneri ce are ca scop îmbunătățirea serviciilor publice de sănătate în municipiul Timișoara.

Construcția Spitalului Clinic Municipal a început în anul 1994 iar finalizarea acestei investiții se va face cu ajutorul firmei germane Inter-Medico GmbH. Până acum s-au investit peste 70 de miliarde de lei, finanțarea lucrărilor fiind însă sistată în 1998. Conservarea clădirii a costat 2 miliarde de lei pe an.

Conform proiectului, construcția va avea 23.800 metri pătrați, cinci niveluri și o capacitate de 315 paturi. Corpul central va fi transformat în institut oncologic. Noul spital va rezolva problema spațiilor improprii, dispersate în tot orașul, în care funcționează la ora actuală secțiile Spitalului Clinic Municipal.
 

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13410071