Poliția Comunitară Timișoara și-a început activitatea!

Începând cu 1 martie 2006, la Direcția Poliția Comunitară Timișoara au fost încadrați 48 de agenți de poliție comunitară. Din aceștia, șapte au primit și sarcini pentru personal de serviciu. Ceilalți 41 de agenți comunitari au fost repartizați în posturi de patrulare pentru menținerea ordinii și liniștii publice în zona centrală a Timișoarei.

Ca urmare a activităților de patrulare în zonele stabilite au fost sancționate 97 de fapte contra­venționale, cu amenzi în sumă totală de 26.700 RON. Ca urmare a întocmirii proceselor verbale s-au încasat pe loc 27 de amenzi în valoare totală de 3.850 RON.

Efectivele Poliției Comunitare au participat la cinci tipuri de acțiuni punctuale, astfel:

  1. Cu Direcția Edilitară, Poliția Rutieră, RETIM, IJJ Timiș au fost trei acțiuni de depistare a persoanelor care circulă cu atelaje în zonele interzise ale municipiului Timișoara.
  2. De două ori pe săptămână, împreună cu inspectorii de specialitate din cadrul Direcției Urbanism, se acționează pentru depistarea persoanelor care nu respectă prevederile legale privind exercitarea și desfășurarea comerțului stradal în piețe, sedii fixe, nu respectă normele elementare de igienă precum și cele care privesc vânzarea preferențială la unele produse oferite cetățenilor.
  3. Împreună cu Biroul de Ecologie Urbană s-a început o ac­țiu­ne de verificare a tuturor depozitelor și punctelor de colec­tare a fierului vechi.
  4. Împreună cu Serviciul Mediu Urban, Secția 4 Poliție și IJJ Timiș au fost două acțiuni pentru depistarea, identificarea și evacuarea persoanelor care au ocupat abuziv unele imobile sau și-au construit locuințe improvizate în zona rambleului de cale ferată Timișoara Nord, Timișoara Est, zona Calea Aradului, Torontalului și cartierul Ronaț. Au fost iden­tificate mai multe persoane care au fost verificate și îndrumate spre locul de domiciliu, procedându-se totodată la dărâmarea locuințelor improvizate.
  5. Agenții comunitari au participat la acțiunea de pază și securitate cu ocazia spectacolelor organizate de TVR Timișoara la 50 de ani de la prima emisie.

Prin ofițerul de serviciu al direcției au fost primite 32 de apeluri telefonice (telefon 246.112) și șase sesizări de la cetățeni care au fost rezolvate prin intervenția agenților de poliție comunitară.

În perioada 27-31 martie 2006, toți cei 48 de agenți au participat la cursurile de pregătire pro­fe­sională derulate sub îndrumarea Cen­trului Regional INA Timișoara, cu partici­parea efectivă a con­ducerii.

AMENZI. În prima lună de activitate, Poliția Comunitară a adus la bugetul local aproape 300 de milioane lei vechi. Această sumă a fost încasată din amenzile date de către polițiștii comunitari.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13656859