Marfa fără autorizație se confiscă

La propunerea Poliției Comunitare a fost completată HCL nr. 168/2001 privind autorizarea și desfășurarea activității de comerț stradal. 

Astfel, pe lângă prevederile referitoare la amenzile care se aplică pentru comercializarea de produse, amplasarea mobilierului stradal, afișarea datelor de identificare a comerciantului și altele, în noul act se prevede că produsele care au servit sau au fost destinate să servească la săvârșirea vreuneia dintre faptele pentru care se aplică amenzi, dacă sunt ale contravenientului sau ale agentului comercial, precum și sumele de bani dobândite prin săvârșirea contravenției se confiscă și se valorifică în condițiile legii, contravaloarea lor făcându-se venit la bugetul local. Veniturile obținute ilicit de persoanele fizice sau juridice din activitățile de comerț neautorizate, încasările în întregime din vânzarea mărfurilor a căror proveniență nu este dovedită se confiscă și se fac venit la bugetul local.

Vânzarea oricăror produse fără autorizație de comerț stradal sau fără respectarea mențiunilor de pe aceasta și utilizarea altui mobilier stradal decât cel stabilit de Primărie se sancționează cu 150 lei (persoane fizice) și 250 lei (persoane juridice). Utilizarea rulotelor de alt tip decât cel comercial, neomologate, amplasarea teraselor sezoniere, vitrinelor, lăzilor frigorifice etc. în alte locuri decât în imediata apropiere a societăților comerciale proprii, comercializarea produselor agroalimentare la mai puțin de 500 de metri față de piețele de același profil se sancționează cu 1.000 lei (persoane fizice) și 1.500 lei (persoane juridice). Amplasarea mobilierului stradal sau a rulotelor și teraselor pe spații verzi, neafișarea datelor de identificare ale comerciantului, neefectuarea salubrizării permanente a amplasamentului, stocarea produselor în cantități mari se sancționează cu 500 lei (persoane fizice) și 1.000 lei (persoane juridice).

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13678011