Controale în piețe
În zilele de 10 și 11 iunie, inspectori ai Serviciului Public Urbanism Comercial din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, împreună cu efective ale Batalionului Mobil de Jandarmi Timișoara au efectuat mai multe controale în piețele Badea Cârțan, 700, Josefin și zonele adiacente. Scopul acțiunilor a fost depistarea și sancționarea comercianților sau persoanelor fizice care desfășoară activități comerciale ilicite, în special a celor care comercializează mărfuri de contrabandă (țigări, cafea, alcool, diverse produse introduse în țară fără documente legale). De asemenea, au fost verificați comercianții și producătorii dacă respectă Hotărârea de Consiliu Local nr. 334/2002 privind desfășurarea activității în piețe și Hotărârea Guvernului nr. 664/2001 privind certificatele de producător.

Astfel, în Piața Badea Cârțan au fost aplicate 16 amenzi contravenționale pentru comercializarea, la mese, a unor mărfuri fără acte, în special țigări și cafea și 3 amenzi pentru comercializarea de îmbrăcăminte și încălțăminte pe căile de acces spre piață. Amenzile aplicate au fost în valoare de 9.200.000 de lei, fiind de asemenea, confiscate 1194 pachete de țigări fără timbru, 63 de pachete de cafea  care nu aveau acte de proveniență. S.C. Stejarul nu a putut prezenta documente de proveniență a mărfurilor expuse la vânzare, iar personalul nu avea calitatea de angajat. 

În Piața 700 au fost date două amenzi contravenționale, pentru comercializarea de produse în locuri neamenajate. Valoarea amenzilor este de 6.000.000 de lei, fiind confiscate și 5 pachete de cafea.

În Piața Josefin au fost confiscate 880 de pachete de țigări care erau ascunse în interiorul unei mese neocupate din piață și nerevendicate de nimeni.
Au mai fost aplicate trei amenzi contravenționale la Legea 61, cu privire la tulburarea liniștei și ordinii publice, iar în fața magazinului Daniela, de pe Calea ªagului nr. 72 -74 au fost confiscate 1035 de pachete de țigări fără timbru și acte de proveniență, comercializate de diferite persoane fizice.

Ca o constatare generală menționăm că aspectul general al piețelor – în special Piața Badea Cârțan – este necorespunzător, atât datorită comercializării la mese, pe lângă produsele pentru care sunt autorizați, și a diferite mărfuri de contrabandă, în special țigări și cafea, cât și a comercianților care ocupă ilegal culoarele de acces spre piață. Cu prilejul controalelor anterioare s-a atras atenția administratorilor și gardienilor publici pentru respectarea regulamentelor în vigoare, aferente piețelor, dar neregulile persistă.  
Aceste acțiuni vor continua, în acest sens fiind stabilite grafice de control.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13676581