Șoferi de autovehicule grele sancționați

În anumite zone din Timișoara, se restricționează accesul și circulația autovehiculelor destinate transportului de mărfuri și a utilajelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de cinci tone, începând cu 1 iulie 2007.

Polițiștii comunitari au acționat și în luna iunie pentru depistarea șoferilor de autovehicule care nu respectă legislația referitoare la staționarea și parcarea pe domeniul public, dar și pentru depistarea posesorilor de atelaje care circulă fără autorizație pe străzile orașului. Astfel, A. Sorin, din Deva - Hunedoara, a fost sancționat cu 1.000 de lei conform HCL 486/2006 pentru că a staționat cu autovehiculul Volvo, cu o capacitate mai mare de 3,5 tone, pe str. Dâmbovița. Cu aceeași amendă s-a ales și T. Liviu, din Timișoara, care și-a parcat automacaraua pe str. Ion Ionescu de la Brad.

Nici posesorii de căruțe nu au scăpat de sancțiuni. G. Marius, cu domiciliul în Moșnița Nouă - Timiș, a primit o amendă de 300 de lei, conform HCL 251/2002 modificată, pentru că a fost surprins mergând cu căruța pe Calea Buziașului fără a deține aviz din partea Comisiei de Circulație.

Restricții

Poliția Comunitară reamintește  că, începând din iulie 2007, intră în vigoare Hotărârea de Consiliu Local nr. 485/2006, privind circulația autovehiculelor destinate transportului de mărfuri și a utilajelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone în Timișoara. Aceasta prevede că se restricționează accesul și circulația autovehiculelor destinate transportului de mărfuri și a utilajelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone, în anumite zone din oraș, iar restricțiile menționate vor fi semnalizate prin indicatoare rutiere de orientare.

De asemenea, restricționarea circulației va avea loc în funcție și de un orar stabilit, adică în intervalul orar 20.00 - 07.00 accesul și circulația acestora sunt permise numai pe bază de autorizație, iar în intervalul orar 07.00 - 20.00 accesul și circulația acestora sunt interzise. Amenda pentru nerespectarea HCL 485 se ridică la 2.500 de lei.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13850416