Monitorul despre sancțiuni

SESIZĂRI
Peste 550 de persoane au făcut sesizări și reclamații în scris, telefonic și on-line la Poliția Comunitară de la începutul anului, iar aproximativ 150 de persoane au fost primite în audiență de conducerea instituției. Cele mai multe sesizări au venit din partea reprezentanților Consiliilor de Cartier și președinților Asociațiilor de Proprietari. Cele mai multe probleme sesizate se referă la rezervarea de locuri de parcare în fața imobilelor fără a avea autorizație din partea Primăriei, deținerea de animale în apartamente fără acordul vecinilor, dar și depozitarea de deșeuri pe domeniul public. Persoanele care doresc să facă sesizări se pot adresa Poliției Comunitare Timișoara la telefon 0256.246.112 sau la adresa de e-mail dpctim@gmail.com.

CONCURS
Poliția Comunitară Timișoara anunță scoaterea la concurs, în luna iulie 2007, a 50 de posturi de polițiști comunitari, trei posturi de consilieri, dintre care unul pentru achiziții publice, unul pentru juridic și unul pentru contabilitate, precum și două posturi de șefi Birou Ordine Publică Secția 1 și Șef Birou Organizare, Instruire și Evidență Operativă. Pentru posturile de polițiști comunitari, proba sportivă va avea loc în 15 iulie, ora 8, la Stadionul Universității Politehnica Timișoara, de pe str.Traian Lalescu. În 16 iulie, ora 10, va avea loc proba scrisă la Sala Lira iar în 18 iulie, ora 11 - interviul. Termenul de depunere al dosarului de concurs este 7 iulie. Dosarele se depun la sediul din strada Lorena nr. 35.

EVACUARE
Polițiștii comunitari, împreună cu inspectori ai Serviciului Mediu Urban, Salubrizare și ai Direcției Patrimoniu din cadrul Primăriei, precum și cu reprezentanți ai Direcției pentru Protecția Copilului, ai Retim și ai Secțiilor de Poliție 3 și 4, au organizat o amplă acțiune pentru evacuarea persoanelor din încăperile de sub Podul Muncii, de lângă Autogară. Aici locuiau de mai multă vreme persoane fără adăpost și chiar familii cu copii care au transformat încăperile de sub pod în adevărate focare de infecție. După evacuarea, legitimarea și identificarea lor, deșeurile au fost ridicate de reprezentanții Retim, după care, la fața locului s-a făcut dezinsecție și deratizare. Încăperile de la baza podului au fost zidite, pentru ca pe viitor cei care locuiau aici să nu se mai întoarcă.

ILEGAL
În ultima perioadă, zona centrală a Timișoarei, în special, a devenit tot mai "populată” cu persoane care împart diverse pliante și materiale publicitare, fără a deține autorizație. De la începutul anului, 50 de persoane au fost sancționate de polițiștii comunitari pentru că nu aveau autorizație pentru a face publicitate în zona centrală Distribuirea de mostre și materiale publicitare fără aviz se sancționează cu amendă între 200 și 500 de lei, iar neîntreținerea sistemelor publicitare, nerefacerea suportului de mesaj publicitar și nerespectarea obligației de a lipi la vedere autocolantul conținând numărul autorizației se sancționează cu amenzi de până la 1.200 de lei.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13662375