Pe motoscutere, în intersecții, pentru descurajarea cerșetorilor

Ca urmare a numeroaselor sesizări venite din partea cetățenilor, Poliția Comunitară Timișoara a reluat patrulările în intersecțiile din oraș. 

De această dată, patrulările se fac prin echipele de agenți dotați cu motoscutere, având drept scop înlăturarea cerșetorilor și a spălătorilor de parbrize, ambele categorii reprezentând un real pericol pentru persoanele aflate în trafic, fiind surprinși de nenumărate ori printre mașini, dar și un factor de disconfort pentru timișoreni. Acțiunile au început din luna octombrie și vor continua, fiind stabilite trasee în zonele cele mai cunoscute ca fiind frecventate de cerșetori.

Cerșetori sancționați

Încă de la demararea acțiunii au fost depistate mai multe persoane care apelau la mila publică, deși sunt apte de muncă, motiv pentru care acestea au fost sancționate și îndepărtate din intersecțiile în care se aflau. Spre exemplu, T. Maricel, de 27 de ani, cu domiciliul în Iași, a fost depistat pe Bdul 16 Decembrie colț cu Bdul V. Pârvan, apelând la mila publică. Acesta a fost sancționat conform Legii 61/1991 republicată cu 100 lei. V. Reghina, de 25 de ani, din Coroieni - Maramureș, a fost sancționată cu 100 de lei pentru că cerșea pe Bdul Revoluției. Două ore mai târziu, când s-a mutat pe str. C. Brâncoveanu pentru a apela la mila publică, a fost din nou găsită de polițiștii comunitari. Femeia a început să urle, să adreseze cuvinte jignitoare populației dar și agenților, motiv pentru care s-a ales și cu sancțiune pentru această faptă. D. Leontin, de 16 ani, din Bocșa – Caraș Severin, a fost depistat și sancționat cu 50 lei pentru că cerșea la intersecția str. Hector cu I.C. Brătianu. Un alt tânăr, I. Dan, de 18 ani, din Lugoj, a fost la rândul său sancționat cu 200 lei pentru că a tulburat liniștea locuitorilor din apropierea Pieței Unirii, unde a strigat, a făcut scandal, deranjând persoanele din zonă.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13850294