Monitorul despre sancțiuni

CURĂȚENIE
Nu mai puțin de 500 de persoane au fost sancționate, de la începutul acestui an și până în prezent, pentru că nu au ținut cont de legislația referitoare la păstrarea curățeniei și a normelor de protecție a mediului, abandonând deșeuri de tot felul pe spații verzi, lângă pubelele dintre blocuri, în parcuri sau pe terenurile de la marginea orașului. Cele mai frecvente situații sunt cele legate de aruncarea de deșeuri provenite de la amenajările făcute la imobile, dar și deșeuri menajere, cum ar fi sticle, resturi de mâncare, haine, ambalaje etc.

DISTRUGERI
De la începutul acestui an, peste 20 de persoane au fost sancționate de polițiștii comunitari, pentru distrugerea spațiului verde și a materialului dendrofloricol și alte 40 de persoane au fost sancționate pentru arderea deșeurilor vegetale și menajere pe domeniul public. Două cazuri de acest gen au fost semnalate și în aceste zile. Spre exemplu, C. Mihail, din Timișoara, a fost depistat în Parcul Dacia de unde a rupt mai mulți trandafiri, motiv pentru care s-a ales cu o sancțiune de 500 lei. Un alt timișorean, C. Petre, a fost depistat în apropierea Stadionului "Dan Păltinișanu”, unde ardea deșeuri vegetale. Fumul provocat în urma arderii deșeurilor a produs disconfort locuitorilor de la blocurile din apropiere. Sancțiunea aplicată în acest caz a fost tot de 500 de lei.

COLABORARE
În baza protocolului de colaborare dintre Poliția Comunitară și RATT, acțiunile comune ale celor două instituții continuă, având drept scop prevenirea furturilor din buzunare și bagaje de la cetățeni în stații și pe mijloacele de transport, prevenirea faptelor de violență de orice fel în stații și mijloacele de transport, prevenirea și combaterea distrugerilor de mobilier, combaterea fenomenului cerșetoriei pe mijloacele de transport, sprijinirea grupului de control RATT în prevenirea, descoperirea și sancționarea călătorilor care călătoresc în mod fraudulos, nu respectă normele elementare de igienă și curățenie și transport civilizat. În primele nouă luni ale anului, 914 persoane au fost sancționate, cu 100 lei fiecare pentru că au fost prinse circulând fără bilet sau abonament. Alte 20 de persoane care cerșeau pe mijloacele de transport sau consumau semințe și alcool în autobuze și troleibuze au fost sancționate tot cu câte 100 lei fiecare.

INSTRUIRE
40 de agenți de poliție comunitară, proaspăt intrați în urma concursurilor din ultimele luni, efectuează, pe parcursul lunii octombrie, cursurile modulului „Metodele moderne ale Poliției Comunitare în asigurarea ordinii publice”. Acest curs, organizat de Institutul Național de Administrație - Centrul Regional de Formare Continuă pentru Administrația Publică Locală Timișoara, constituie partea teoretică din cadrul stagiului de trei luni de pregătire de care beneficiază fiecare agent la încadrare.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13662408