Monitorul despre sancțiuni

OFENSIVĂ

Polițiștii comunitari au aplicat într-o singură lună peste 100 sancțiuni pentru încălcarea prevederilor HCL 251/2002 modificată cu privire la circulația vehiculelor cu tracțiune animală pe străzile municipiului Timișoara, și peste 320 de sancțiuni în primele nouă luni ale anului pentru aceeași faptă. De multe ori cei prinși încurcând circulația pe drumurile publice cu căruța au fost sancționați în repetate rânduri. Motivația lor este cel mai des aceea că încalcă normele legale pentru că sunt săraci și se duc să strângă fier vechi cu căruțele. Numai că prezența lor în traficul și așa dificil din oraș constituie un adevărat pericol public, care se poate solda cu accidente grave, fapt pentru care se derulează o adevărată ofensivă pentru scoaterea lor de pe arterele principale ale Timișoarei. 

MĂSURI

Polițiștii comunitari au continuat verificările pe linia depistării persoanelor care încalcă legislația în vigoare referitoare la păstrarea curățeniei pe raza municipiului Timișoara. Mai multe persoane care încălcau flagrant prevederile OUG 78/2000 modificată prin OUG 61/2006, referitoare la depozitarea de deșeuri, în special de materiale de construcții, pe domeniul public au fost depistate în teren de agenți. Spre exemplu, B. Cristian, cetățean român cu domiciliul în Franța, a fost sancționat cu 2000 lei pentru că a depozitat pe terenul viran dintre Calea Torontalului și Piața Mehala o cantitate mare de moloz pe care l-a adus cu un microbuz. Tot cu amendă maximă a fost sancționat și C. Dumitru, cu domiciliul în Dornești - Timiș, care a abandonat în spatele Spitalului Municipal de pe Calea Torontalului deșeuri provenite din construcții, pe care le-a adus cu un autocamion Scania. Un număr de 95 de persoane au fost sancționate numai în luna octombrie a acestui an pentru încălcarea legislației referitoare la depozitarea de deșeuri pe domeniul public.

COLABORARE

Polițiștii comunitari au pus bazele unei colaborări cu ofițeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate, cu scopul comun de a depista persoanele care se află în spatele eventualelor rețele de traficanți de carne vie de pe teritoriul municipiului Timișoara, în special în ceea ce privește depistarea celor care îi determină pe unii oameni să practice cerșetoria. Cum polițiștii comunitari sunt zi de zi în stradă și au contact permanent cu fenomenul cerșetoriei, cele două structuri vor colabora pentru depistarea și ulterior pedepsirea celor care îi determină de cerșetori să apeleze la mila publică. Această colaborare este inclusă în campania demarată de polițiștii comunitari prin care se dorește conștientizarea timișorenilor că oferirea de bani celor care apelează la mila publică nu este o soluție, subliniind astfel că de foarte multe ori acești bani nu le rămân persoanelor cu nevoi ci ajung în cu totul alte buzunare. Numele a 19 persoane au fost deja înaintate spre cercetare celor de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate.

 

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13662423