Monitorul despre sancțiuni

Mașini abandonate

Un echipaj al Poliției Comunitare Timișoara a participat la acțiunea de ridicare a unor autovehicule abandonate pe strada Lacului și pe strada Turgheniev, împreună cu un inspector al Primăriei și cu câte un reprezentant al Retim și ADP. Astfel, de pe str. Lacului, din fața imobilului cu nr. 16, a fost ridicat un autoturism Citroen, de culoare albastră. Tot din aceeași zonă a fost ridicat un autoturism Opel, de culoare albă, care nu avea plăcuțe de înmatriculare. De pe str. Turgheniev a fost ridicat un microbuz marca Isuzu, de culoare galbenă, care, de asemenea, nu avea plăcuțe de înmatriculare. Mașinile au fost depozitate pe str. Ion Ionescu de la Brad, la un fost depou al regiei de transport. Acțiunile de acest gen vor continua.

Deteriorarea mobilierului urban

Polițiștii comunitari au continuat acțiunile pe linia depistării persoanelor care nu respectă normele de conviețuire socială pe teritoriul municipiului Timișoara. La acest capitol, consumul de alcool rămâne în top, existând numeroase persoane care se refugiază în băutură. Spre exemplu, G. Andrei, de 39 de ani, din Timișoara, a fost depistat consumând alcool pe domeniul public, mai precis pe strada Transilvania. Acesta a fost sancționat cu 100 lei conform Legii 61/1991 republicată. Cu aceeași amendă s-a ales și D. Claudiu, de 31 de ani, din Hunedoara, care a fost depistat consumând alcool în parcarea din Piața 700. S. Vasile, de 31 de ani, din Suceava, și N. Marian, de 34 de ani, din Iași, au fost depistați și sancționați pentru că au fost depistați consumând vodcă în Parcul Constructorul de pe bdul Eroilor de la Tisa. În aceeași categorie de nerespectare a regulilor intră și deteriorarea sau distrugerea mobilierului urban, care este drastic sancționată de noile prevederi ale HCL 371/2007 adoptată și intrată în vigoare din această lună. Timișoreanul R. Iovan, de 39 de ani, a fost sancționat cu 2000 lei pentru că a deteriorat o bancă de pe str. Galați.

Au depus jurământul

Un număr de 33 de agenți de poliție comunitară, încadrați în funcția publică la ultimele concursuri organizate de Direcția Poliție Comunitară, au depus, în Sala Mare a Primăriei Timișoara, în fața primarului Gheorghe Ciuhandu, a secretarului Ioan Cojocari și directorului Poliției Comunitare, jr. Doru Spătaru, jurământul de credință conform legii, ca urmare a emiterii actului de numire în funcția publică. Cu ocazia festivității, edilul a felicitat noua promoție de agenți de poliție comunitară și i-a îndrumat pe aceștia ca, în desfășurarea atribuțiilor de serviciu, să dea dovadă de profesionalism, să respecte prevederile legale și să răspundă cu operativitate și în baza legii la solicitările cetățenilor. De asemenea, acestora li s-a cerut să asigure ordinea și liniștea publică în Municipiu și să pună în aplicare hotărârile de Consiliu Local Timișoara.

 

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13662374