Pentru siguranța publică

Polițiștii comunitari au acționat în cartierele orașului pentru a fi mai aproape de cetățeni. Pentru a fi mai aproape de cetățeni și pentru a constata în teren problemele semnalate de aceștia la ședințele Consiliilor de cartier, polițiștii comunitari sunt prezenți în aceste zile în cartierele orașului. Prezența lor are și rolul de sta de vorbă cu timișorenii, de a vedea care sunt situațiile cu care aceștia se confruntă pe linie de ordine și liniște publică, cerșetorie, păstrarea curățeniei și protecția mediului, comerț stradal ilicit, dar și pentru a le împărți pliante cu datele de contact ale Poliției Comunitare. Polițiștii comunitari au fost prezenți în cartierele Ciarda Roșie, Soarelui, Buziașului, Girocului, Steaua, Freidorf, Aradului - Torontalului. Cele mai frecvente probleme constatate sunt legate de existența mașinilor abandonate pe domeniul public, cum ar fi pe străzile Măgura, Orizont, Mureș, formarea unor rampe clandestine de gunoi, depozitarea deșeurilor lângă pubele, parcarea pe spații verzi, circulația căruțelor fără ca proprietarii acestora să aibă aviz din partea Comisiei de Circulație din cadrul Primăriei.

În zona Aradului-Torontalului, cele mai frecvente probleme sunt legate de staționarea și parcarea autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone pe domeniul public fiind constatate în cadrul ultimelor acțiuni un număr de peste zece cazuri de acest gen. Deși agenții s-au axat mai mult pe prevenirea acestor aspecte, au fost și situații în care au aplicat sancțiuni. Acțiunile în cartierele orașului sunt organizate periodic.

Acțiuni pe mijloacele de transport

Poliția Comunitară Timișoara a par­ti­­ci­pat, anul trecut, alături de reprezentanți ai RATT, la 50 de acțiuni comune pe tramvaie, troleibuze și autobuze, având drept scop principal descurajarea comiterii furturilor, a practicării cerșetoriei pe tramvaie și troleibuze, a distrugerilor care au loc și a călătoriei fără bilet și fără abonament. Acțiunile continuă, aflându-se în atenție liniile în care cetățenii au semnalat probleme: liniile de tramvai 1, 2, 4 și 8, zonele Piața Maria, Piața Bălcescu, Piața 700, Catedrala Mitropolitană. S-a constatat menținerea unui nu­măr ridicat de persoane care circulă fără a deține bilet sau abona­ment. Anul trecut, 2500 de persoane au fost sancționate pentru călătoria fără bilet, abonament sau legitimație de călătorie. Alte 200 de persoane au fost sancționate pentru practicarea cerșetoriei în mijloacele de transport, fumatul, consumul de semințe și băuturi alcoolice, aruncarea de hârtii, ambalaje sau resturi de orice fel în mijloacele de transport.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13651660