Parcuri supravegheate

Poliția Comunitară Timișoara a reintrodus pe străzile orașului patrulele pe motoscutere. Agenții de poliție comunitară au în atenție și zonele de parcuri unde patrulează cu ajutorul mo­toscuterelor, dar și pedestru pentru a preveni și a depista acele situații care contravin normelor legale în vigoare, referitoare la ordinea și liniștea publică, păstrarea curățeniei, comerțul stradal ilicit etc.

Cele mai multe nereguli con­statate în ultima perioadă sunt legate de consumul de alcool pe domeniul public, în special pe timp de seară, satisfacerea nevoilor fiziologice, aruncarea de deșeuri în principal chiștoace de țigări și am­balaje, circulația cu motociclete pe aleile din parcuri. Spre exemplu, un timișorean de 40 de ani, care a consumat alcool în timp ce stătea pe o bancă din Parcul Catedralei a fost sancționat cu 100 lei, conform Legii 61/1991 republicată.

Conform aceleiași legi a fost sancționat cu 200 lei și F. Ionel, de 33 de ani, din Giroc, care și-a făcut nevoile fiziologice în Parcul Central, deși în zona respectivă sunt amplasate toalete ecologice. U. Diana, de 18 ani, din localitatea timișeană Pișchia, a fost sancționată cu 500 lei conform HCL 371/2007, deoarece a aruncat pe jos chiștoace de țigări în parcul de pe str. T. Grozăvescu, deși lângă banca pe care stătea se afla coș de gunoi. Tânăra a declarat că a făcut acest lucru „de supărare”. Pentru că a aruncat pe jos chiștoace a fost sancționată și M. Ramona, de 20 de ani care se afla în parcul de pe str. IC Brătianu. Ea a declarat că „așa suntem noi obișnuiți, nu am fost atentă”.

Patrule pe motoscutere

Poliția Comunitară Timișoara a reintrodus pe străzile orașului patrulele pe motoscutere. Un număr de 20 de agenți au fost testați și instruiți atât teoretic, cât și practic în privința regulilor de trafic, modului în care se face patrularea, acțiunile la care participă de obicei. Cu ajutorul motoscuterelor, agenții se deplasează mult mai rapid la sesizările cetățenilor, soluționând astfel mai eficient si­tuațiile din teren. Au fost stabilite iti­nerarii de patrulare pe raza municipiului Timișoara, fiind cuprinse zonele de parcuri, dar și cartierele orașului, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. De asemenea, agenții pe motoscutere supraveghează și intersecțiile pentru prevenirea și com­baterea fenomenului cerșetoriei, care a crescut o dată cu încălzirea vremii. Ce­tățenii care se confruntă cu probleme care intră în competența Poliției Comunitate pot face sesizări la numerele de telefon 246.112 sau 968 – Dispecerat și 471.479 – Secția 2 Poliție Comunitară pentru zonele Ronaț, Mehala, Aradului, Torontalului, Lipovei.

Dana Seracin
www.polcomtim.ro

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13773400