Cu o mână întinsă la intersecție și una ascunsă sub tricou…

Există și foarte multe cazuri când cei depistați la cerșit în intersecții se prefac, pentru a beneficia de mila publicului. Polițiștii comunitari continuă ac­ți­­unile pentru depistarea, pre­luarea în baza de date și luarea de mă­­suri legale în cazul persoanelor care apelează la mila publică pe raza mu­­nicipiului. Agenții încearcă, în acest fel, descurajarea practicării cerșetoriei, știut fiind faptul că, de cele mai multe ori, cei care apelează la mila publică la colț de stradă folosesc banii primiți pentru a-și cumpăra au­rolac sau alcool, ori banii le sunt luați de cei care îi pun la cerșit. Există și foarte multe cazuri când cei depistați la cerșit în intersecții se prefac, simulând handicapuri pentru a stârni mila trecătorilor.

Dacă în urmă cu ceva vreme po­lițiștii comunitari au depistat un tânăr care cerșea în zona Bdului M. Viteazul ascunzându-și mâna sub tricou, un altul a fost depistat recent pe străzile orașului.

Acesta se numește P. Cătălin, de 25 de ani, din Buzău, și a fost depistat de agenți în zona I.C. Brătianu – Bastion, unde cerșea la intersecție, cu mâna ascunsă sub tricou. Acesta a fost îndrumat către domi­ciliu. Nu este pentru prima dată când este adus la sediul Poliției Comunitare pentru a se lua măsurile legale împotriva sa. Din păcate, astfel de persoane se întorc pe stradă, în scurt timp, pentru că aici primesc bani de la cetățeni.

Poliția Comunitară Timișoara face din nou apel la timișoreni să nu mai ofere bani acestor cerșetori care prin tot felul de metode încearcă să stârnească mila și să cerșească bani, deși sunt în putere și pot munci.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13773366