Încălcarea regulilor de conviețuire socială
Deși în apropiere se află coșuri de gunoi, unele persoane aruncă pe jos coji de semințe și chiștoace de țigări.
Agenții de poliție comunitară au continuat verificările pe linia depistării acelor persoane care încalcă regulile de conviețuire socială și nu respectă prevederile referitoare la curățenie și protecția mediului.
Potrivit HCL 371/2007, se interzice persoanelor fizice și juridice aruncarea de hârtii, ambalaje, resturi alimentare sau nealimentare, scuipatul și consumul de semințe, precum și orice alte deșeuri pe domeniul public, această faptă fiind sancționată cu amenzi de la 500 la 1000 lei.
Agenții au acționat în special în zonele aglomerate, unde frecvent s-a constatat că unele persoane nu respectă legislația referitoare la păstrarea curățeniei, dar și în celelalte zone ale orașului, zeci de persoane fiind surprinse aruncând pe jos tot felul de deșeuri, în special chiștoace de țigări și coji de semințe, dar și alte resturi.
Spre exemplu, trei tinere de 18 ani, toate din Timișoara, au fost surprinse și sancționate deoarece consumau semințe și aruncau pe jos cojile în timp ce se afla pe B-dul Gen. Dragalina nr. 27.
Un alt tânăr a fost depistat și sancționat cu 500 lei deoarece a aruncat cojile de la semințele consumate în Parcul Central, deși în apropiere se aflau coșuri de gunoi.
Alți trei tineri timișoreni, de 16 și 17 ani, au fost sancționați cu câte 250 lei deoarece consumau semințe și aruncau pe jos cojile în Parcul Adolescenței.
Cele mai multe probleme au fost întâlnite în parcuri și în zona centrală.

Dana Seracin
www.polcomtim.ro
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13656694