În slujba cetățeanului, pe două roți
Patrule pe biciclete în cartierele orașului și vizită a unui polițist american la Poliția Comunitară Timișoara.
Polițiștii comunitari pe biciclete și motoscutere patrulează și în car­tierele orașului, ca urmare a dis­cuțiilor purtate cu reprezentanții consiliilor consultative de cartier.
La cea mai recentă ședință orga­nizată la sediul Poliției Comunitare, reprezentanții cetățenilor au expus problemele din cartiere, au solicitat ajutor în anumite situații care intră în competența polițiștilor comu­nitari, colaborând permanent pentru menținerea orașului cât mai curat, civilizat și în siguranță.
Drept urmare s-a luat decizia ca acțiunile din cartiere să se desfășoare periodic cu ajutorul bicicletelor și motoscuterelor pe perioada sezonului cald.
La prima acțiune de acest gen un număr de 40 de agenți pe biciclete, primite ca donație din partea Fundației Bega, dar și 20 de agenți pe motoscutere au pornit să ia pulsul cartierelor orașului, cu atât mai mult cu cât cu ajutorul acestor mijloace de deplasare pot patrula mult mai ușor în zone mai aglomerate sau mai întinse ca suprafață.
Misiunea a fost dată de pri­marul Gheorghe Ciuhandu, care a reamintit necesitatea unei apropieri și a unei permanente colaborări între polițiștii comunitari și cetățenii orașului.

Schimb de experiență româno-american
La finalul acțiunii, agenții pe biciclete și motoscutere care au patrulat în cartierele Freidorf, Șagului, Steaua, Dâmbovița, Iosefin, Fratelia, Girocului, Stadion, Soarelui, Buziașului până în Ciarda Roșie, au constatat că principalele probleme sunt existența rampelor clandestine de deșeuri, faptul că unii tineri stau seara în unele zone, fac gălăgie, mizerie, deranjând locatarii, oamenii străzii se adăpostesc și fac mizerie, în zonele de piețe se face comerț în condiții precare și fără autorizație, se face mizerie și se adună persoane cercetate cu legea, posesorii de câini îi scot la plimbare fără a deține ustensilele pentru a curăța mizeria lăsată de animale. Toate problemele semnalate de cetățeni au fost notate, urmând să fie soluționate în limitele legale. Totodată, în cadrul acțiunii au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale în valoare de 6750 lei. La această primă acțiune, Poliția Comunitară l-a avut drept oaspete și pe polițistul american, sg. Andrew Scott, din cadrul Departamentului Poliției Palisade din statul Colorado. El a declarat că și polițiștii americani mai au de învățat și că le va împărtăși colegilor cum funcționează structurile din sistemul integrat de ordine publică din România.

Dana Seracin
www.polcomtim.ro
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13771389