Taximetriștii amendați trebuie să plătească
Sancțiunile date de Poliția Comunitară sunt aplicate în conformitate cu atributele conferite de actele în vigoare și cu respectarea prevederilor procedurale. 
Ca urmare a judecării unor do­sare, care aveau în discuție con­testarea unor sancțiuni contraven­ți­o­na­­le aplicate în cazul desfășurării activității de transport persoane în regim de taxi pe raza municipiului, Judecătoria Timișoara a dat două prime sentințe, cu titlu definitiv și irevocabil. Astfel, două persoane care au fost depistate anul trecut la volanul taximetrelor în zona Badea Cârțan, respectiv pe str. Aurelianus, fără a deține asupra lor autorizația de taxi, au fost sancționate, conform Legii 38/2003, cu sancțiuni de câte 25.000 lei.

Persoanele în cauză au depus contestație la Judecătorie, prin care afirmau că sunt nevinovate și contestau procesele verbale primite. În urma cercetării probelor de la dosar, sentințele date de instanță au dat câștig de cauză Poliției Comunitare, respingând ca nefondate plângerile depuse de taximetriști. Mai mult decât atât, în cazul unuia dintre dosare, în care conducătorul auto a motivat că firma la care lucra ar fi la rândul său răspunzătoare, s-a stabilit că, în conformitate cu prevederile legale, mai precis OG 2/2001, răspunderea contravențională este personală, iar conducătorul auto nu a putut face dovada că deținea la bordul autovehiculului autorizația de taxi la momentul săvârșirii contravenției și nici că în momentul săvârșirii faptei era angajatul societății cu pricina. Cei doi trebuie să plătească pentru că au încălcat legislația în vigoare. Evident, urmează să fie soluționate și celelalte cazuri de acest gen, iar cei care nu respectă legea să răspundă, sancțiunile date de Poli­ția Comunitară fiind aplicate în conformitate cu atributele conferite de actele în vigoare și cu respectarea prevederilor procedurale.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13651715