Polițiștii comunitari au luat pulsul cartierelor
Sunt realizate acțiuni de anvergură în cartiere de către patrulele cu biciclete și motoscutere.
Polițiștii comunitari au efectuat acțiuni de amploare în cartierele orașului cu ajutorul bicicletelor și al motoscuterelor pentru a constata în teren care sunt problemele cu care se confruntă cetățenii.
Astfel de acțiuni au loc periodic, pentru ca agenții să poată lua pulsul tuturor zonelor orașului, patrulele pe biciclete și pe motoscutere având posibilitatea să ajungă și în zonele mai îndepărtate sau acolo unde nu se poate pătrunde cu mașinile. De asemenea, în unele situații reprezentanții consiliilor consultative de cartier au fost prezenți alături de polițiștii comunitari pentru ca împreună să identifice situațiile care creează disconfort timișorenilor și să poată fi luate măsurile necesare.
Cu ajutorul bicicletelor s-a patrulat în cartierele Fabric, Buziașului, Soarelui, Girocului, Tipografilor, Șagului, Iosefin, Odobescu, Dâmbovița, Fratelia, Steaua, dar și Torontalului, Aradului, Ronaț, Blașcovici și Lipovei. Printre problemele semnalate se află cele legate de tulburarea liniștii locatarilor, consumul de alcool, organizarea de concursuri neautorizate de motociclete și atv-uri în parcul Kuncz. Pe strada Câmpului s-a semnalat că unii cetățeni dau foc pe un teren viran la tot felul de resturi, în zona Elisabetin se adună oameni ai străzii în special seara, în Fabric, pe str. Renașterii, la Grădinița nr. 16 există o schelă neprotejată, pe str. Tibiscum se formează o rampă clandestină de gunoi și există mașini abandonate.
Au patrulat în zonele mărginașe
Polițiștii comunitari au patrulat și cu motoscuterele în cartierele mărginașe Ciarda Roșie, Timișoara Sud-Braytim, Zona Industrială Calea Stan Vidrighin, Freidorf, Plopi și Ghiroda. Timișorenii au reclamat că în spatele magazinului Novatim din Calea Buziașului unele persoane abandonează deșeuri, pe str. Cerna există câini lăsați în libertate care ar putea deveni periculoși, pe str. Apateu nu sunt limitatoare de viteză și ar fi nevoie, pe str. Dafinului se adună persoane fără adăpost, pe str. Martir Cornel Popescu tinerii se strâng seara și fac gălăgie, pe str. Muzicescu se abandonează moloz, în Parcul 8 August se intră cu motoscuterele, pe str. Pelicanului se fac curse ilegale de mașini, iar la Grădinița nr. 6 tinerii intră noaptea și deteriorează echipamentele de joacă. Problemele de competența Poliției Comunitare vor fi soluționate în scurt timp, iar cele care intră în competența altor instituții au fost transmise celor în drept.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13651469