Continuă Campania de descurajare a cerșetoriei
Complexul Studențesc rămâne una din zonele cele mai frecventate de către cei ce apelează la mila publică.
Poliția Comunitară a organizat până acum 142 acțiuni pentru depistarea, monitorizarea și luarea de măsuri legale în cazul persoanelor care apelează la mila publică sau vagabondează pe străzile Timișoarei, încercând astfel să descurajeze practicarea cerșetoriei.
Zonele din care au fost adunați la ultima acțiune cei mai mulți cerșetori și consumatori de aurolac au fost Complexul Studențesc, Piața 700, Gara de Nord, intersecția de la BNR și zona centrală.
În numai o oră și jumătate au fost strânse nu mai puțin de 13 persoane, dintre care trei minori. Cei mai mulți cerșetori au fost strânși și de această dată din Com­plexul Studențesc, unde practicarea cerșe­toriei rămâne o problemă deoarece persoanele găsite aici sunt în­curajate de faptul că primesc bani de la cei care locuiesc în campus sau de la angajații de la societățile din zonă. Mulți dintre ei au mai fost strânși de pe străzi, fiind deja în baza de date a Poliției Comunitare Timișoara.
Din păcate, singurele măsuri legale care pot fi luate în cazul cerșetorilor și oamenilor străzii sunt aplicarea de sancțiuni și îndrumarea către localitățile de domiciliu, ceea ce s-a întâmplat și de această dată. Minorii au fost predați la centrul specializat de pe str. Ioan Slavici.
Poliția Comunitară face apel la cetățeni să nu le mai ofere bani deoarece numai în acest fel sunt menținuți în stradă.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13860050