Reclamațiile au fost verificate
Și-au plimbat câinii fără lesă și au fost sancționați, deoarece patrupedele pot creea disconfort altor cetățeni.
Modul în care proprietarii de animale înțeleg să-și crească și să-și plimbe patrupedele, mai ales pe domeniul public, este verificat periodic de polițiștii comunitari, cu atât mai mult cu cât există unele prevederi clar stabilite în HCL 371/2007 modificată prin HCL 206/2009, care sancționează plimbarea câinilor de companie pe domeniul public fără lesă, iar cei din categoria câinilor agresivi fără lesă și botniță se sancționează cu amenzi de la 800 la 1000 lei.
De asemenea, cu amenzi de la 800 la 2000 lei se sancționează și nerespectarea normelor sanitar – veterinare, circulația liberă, atât ziua cât și noaptea, a câinilor în curțile de folosință comună, fără acordul tuturor locatarilor, necu­rățarea dejecțiilor fiziologice de pe do­meniul public provenite de la ani­male, nedeținerea acordului din partea asociației de proprietari și a vecinilor pentru creșterea de animale de companie în apartamente etc.
O zonă în care cetățenii au semnalat de nenumărate ori faptul că unele pers­oane își lasă liberi câinii pe domeniul public, fără a le pune lesă sau botniță este cea a Parcului Pădurice din Calea Girocului.
Reclamațiile au venit și ca urmare a faptului că aici vin pentru relaxare mulți părinți și bunici cu copii mici, iar prezența câinilor le creează disconfort.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13667292