Spuneți NU mizeriei pe străzi!
Au fost depistați că au aruncat pe geamul mașinilor chiștoace de țigări.
Polițiștii comunitari au continuat verificările cu privire la depistarea acelor persoane care au obiceiul să încalce legislația referitoare la păstrarea curățeniei, aruncând pe jos tot felul de deșeuri.
Aruncarea de hârtii, ambalaje, resturi alimentare și nealimentare, printre care și chiștoace de țigări, coji de semințe, precum și orice alte deșeuri se sancționează cu amenzi de la 500 la 1000 lei.
De la începutul anului, în primele zece luni, 1111 persoane au fost sur­prinse și sancționate pentru că au aruncat pe jos deșeuri din cele men­ționate.
O categorie aparte este cea a șo­ferilor care, aflându-se la volan, în mers sau în timp ce așteaptă la semafor ori staționează într-un anume loc, au obiceiul să fumeze și să arunce pe geam chiștoacele de la țigări.
Polițiștii comunitari au sancționat mai mulți șoferi depistați în această situație în ultimele zile.
Spre exemplu, un timișorean a fost surprins aruncând chiștoace de țigări pe geam în timp ce se afla pe scaunul din dreapta, lângă șoferul unui autoturism marca Volkswagen, pe B-dul 16 Decembrie. A fost sancționat cu 800 lei. Un altul a fost și el sancționat pentru că, aflat la volanul mașinii Skoda pe str. T. Vladimirescu, și-a aruncat pe geam chiștoacele de la țigări deși autovehiculul era dotat cu scrumieră. Bărbatul a fost amendat cu 500 lei. Cu aceeași sancțiune pentru aceeași faptă s-a ales și o tânără care se afla cu autoturismul pe str. Orșova.
Agenții de poliție comunitară au în vedere aceste aspecte în timpul patru­lărilor efectuate pentru a-i obiș­nui pe cetățeni că trebuie să pă­streze orașul curat și civilizat.
Animalele din Ronaț, în vizor
Agenții de la Secția 2 Poliție Comunitară au acționat împreună cu reprezentanți ai Direcției de Mediu din cadrul Primăriei, ai Gărzii de Mediu și ai Direcției Sanitar-Veterinare Timiș, în locații în care proprietarii cresc un număr mare de animale domestice cum ar fi cai, vaci și porci, în condiții ne­corespunzătoare și nerespectând normele sanitar-veterinare privind igienizarea și salubrizarea ritmică a curților și anexelor gospodărești. Astfel de acțiuni au loc pe­riodic, mai ales că sunt zone în care există ferme de animale, unde au mai fost gă­site în timp unele nereguli, care sunt acum verificate pentru a se stabili dacă cei în cauză respectă legislația în vigoare referitoare la creșterea animalelor. La una dintre gospodăriile verificate, situată pe str. Paroșeni nr. 16, unde proprietarii dețin un număr de 45 de vaci, 5 porci, 50 de păsări și 20 de iepuri s-a constatat că persoanele în cauză respectă normele sanitar-veterinare privind igienizarea amplasamentelor care se face periodic. În ultima perioadă au fost efectuate un număr de trei acțiuni punctuale comune de către cele patru instituții, pe strada amintită, dar și în locații de pe străzile Anvers, Semicerc și Umbrei, fiind aplicate un număr de șapte sancțiuni contravenționale în valoare de 8600 lei în special pentru nepăstrarea curățeniei și ne­respectarea normelor sanitar-veterinare.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13666298