Nu parcați în locuri ilegale
Staționarea voluntară a vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe drumurile publice și terenurile aparținând domeniului public sau privat din Timișoara, este strict interzisă.
Au fost depistați patru conducători auto care din comoditate au staționat cu vehiculele de mare tonaj în locuri nepermise. Locațiile au fost pe str. Lt.O.Balea, Calea Aradului și Calea To­rontalului.
Spre exemplu, Nicolae G. do­­­miciliat în comuna Florești ju­deț Cluj, a staționat voluntar cu autovehiculul marca Mercedes de culoare alb, pe Calea Torontalului.
Persoana în cauză a fost sanc­ționată cu amendă de 1000 lei.
Potrivit aceleași hotărâri de consi­liu local această restricție se ex­­cep­tează pe timpul efectuării ope­rațiunilor de încărcare/descărcare sau îmbarcare/debarcare, con­ducătorii acestor vehicule având obligația să respecte semnalizarea rutieră din zonă, în caz contrar sancțiunea este de la 1.000-2.500 lei.
Locuri speciale
Oprirea și staționarea autove­hiculelor pe locurile destinate per­soanelor cu handicap, marcate și semnalizate corespunzător, con­stituie contravenție și se sanc­ționează cu amendă de la 500-1000 lei.
În ultima perioadă au fost con­statate numeroase încălcări a pre­ve­derilor menționate, de către persoane care au grad de handicap, dar care nu au afișat la loc vizibil în parbrizul autoturismului însem­nele care atestă această calitate.
Aducem la cunoștință acestor categorii de cetățeni ca pe viitor să afișeze la vedere copia legitimației eliberată de DGASPC în baza Legii 448/2006.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13850306