Controale pe mijloacele de transport
Și în cursul lunii ianuarie, agenții Poliției Comunitare Timișoara au acționat atât în mijloacele de transport în comun, cât și pe străzi în vederea asigurării respectării legii.
Este cunoscut faptul că polițiștii comunitari, împreună cu angajații Regiei Autonome de Transport Timișoara, organizează săptămânal acțiuni pentru depistarea persoanelor care călătoresc cu mijloacele de transport în comun fără a deține bilet, abonament sau legitimație de călătorie adecvate și valabile.
Sancțiunea, potrivit HCL 371/2007 modificată cu HCL 206/2009, este de la 200 la 500 lei.
Spre exemplu, D. Cosmin, de 31 de ani cu domiciliul în Timișoara, a fost sanc­ționat deoarece a călătorit între sta­țiile pod Calea Șagului și Profi fără a composta bilet adecvat mijlocului de tran­­­sport și neavând abonament sau le­gitimație valabilă.
Aceeași sancțiune s-a aplicat și lui R. Dușan, de 19 ani, domiciliat în comuna Variaș, județ Timiș, care a motivat că nu a mai putut să-și cumpere bilet pentru că se grăbea și risca să piardă tramvaiul.
Astfel de fapte sunt constatate zilnic de către agenții de Poliție Comu­nitară.
La furat
Aflați în serviciul de patrulare, polițiștii comunitari au surprins pe timpul nopții, un bărbat care, dotat cu ustensile și recipiente din plastic sustrăgea din rezervorul unui autocamion combustibilul.
Suspectul a fost observat de agenți pe strada Industriilor, la gardul care despărțea sediul unei societăți de poligonul auto, unde se observau scurgeri de motorină, iar capacul re­zervorului era desfăcut.
Persoana a fost legitimată de polițiștii comunitari, care au stabilit că numitul B. Liviu-Mugurel are domiciliul în Timișoara și are 30 de ani.
Împreună cu bunurile găsite asupra sa, bărbatul a fost predat Secției 2 Poliție pentru continuarea cercetărilor.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13661982