Acțiune de identificare a vehiculelor abandonate pe domeniul public
În perioada 16-20.01.2012, polițiștii locali din cadrul Biroului Ridicări, Blocări și Autoturisme Abandonate au organizat o acțiune în vederea identificării vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public sau privat al municipiului Timișoara.

În cadrul acțiunii au fost identificate 5 autovehicule ce păreau a fi abandonate în urma cărora s-au întocmit și aplicat, conform Legii 421/2002 modif. privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, somații pe caroseriile acestora. De asemenea, polițiștii locali au întocmit 12 procese verbale de constatare la fața locului și au verificat 2 somații aplicate anterior, constatând că proprietarii autovehiculelor s-au conformat ridicându-le de pe domeniul public.

În cursul anului 2011 s-au aplicat un număr de 298 de somații conform Legii 421/2002 modif, în urma cărora 198 de autovehicule au fost ridicate de către proprietari. S-au  întocmit 33 de Dispoziții de declarare a autovehiculelor abandonate sau fără săpân, 21 de autovehicule au fost ridicate de către ADP iar alte 22 au fost trecute în proprietatea unității administrativ teritoriale. De asemenea, în cursul anului trecut, s-au aplicat 12 sancțiuni contravenționale conform art.12 alin. 1 din Legea 421/2002 modif.

Acest gen de acțiuni vor continua, solicitând în acest sens și sprijinul cetățenilor în vederea identificării și declanșării procedurilor legale de clarificare și, astfel, de eliberare a locurilor de parcare.


cons.Velicu Georgina – purtator de cuvant
POLITIA LOCALA TIMISOARA


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13651887