Acțiuni pentru fluidizarea traficului
Ca urmare a numeroaselor sesizări din partea populației, dar și din partea reprezentanților Spitalului Județean Timișoara și a Serviciului de Ambulanță, Poliția Locală Timișoara a desfășurat acțiuni legate de fluidizarea traficului și depistarea șoferilor care încalcă legislația în vigoare privind oprirea și staționarea în zonele semnalizate de pe str. Arieș – str. Dr. I. Mureșan – Spitalul Județean.

Mai mult, la sfârșitul anului trecut, Comisia de Circulație din cadrul Primăriei, tot ca urmare a sesizărilor primite, a solicitat sprijinul Poliției Locale pentru soluționarea problemei cu atât mai mult cu cât au existat numeroase situații în care atât șoferii de taximetre din zonă, cât și alți conducători de autovehicule au blocat pătrunderea ambulanțelor în incinta unității medicale.

Ca urmare a acestor sesizări au fost efectuate acțiuni, fiind aplicate 113 sancțiuni, iar un număr de 30 de autovehicule au fost ridicate. Polițiștii locali acționează pe această temă și în perioada următoare, atrăgând atenția șoferilor să respecte legislația în vigoare.

Astfel, potrivit OUG 195/2002, art. 142, se interzice oprirea voluntară a vehiculelor în zona de acțiune a indicatorului “Oprirea interzisă”.

De asemenea, potrivit art. 143 se interzice staționarea voluntară a vehiculelor în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară, în zona de acțiune a indicatorului “Staționarea interzisă” și a marcajului cu semnificația de interzicere a staționării, pe drumurile publice cu o lățime mai mică de 6 metri, în dreptul căilor de acces care deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice, în pante și rampe. Nerespectarea acestor prevederi referitoare la oprirea interzisă se sancționează de la 2 la 3 puncte amendă și 2 puncte penalizare, iar pentru staționare de la 4 la 5 puncte amendă și 3 puncte penalizare.  


Purtător de cuvânt Poliția Locală Timișoara,
Consilier Daniela Seracin


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13344390