Sancțiuni pentru arderea deșeurilor
Poliția Locală Timișoara atrage atenția că, până la intrarea în vigoare a Legii picnicului, efectuează verificări pe linia păstrării curățeniei, dar și a respectării legislației referitoare la arderea deșeurilor pe raza municipiului în baza actelor normative pentru care are competență și numai în zonele cunoscute ca locuri în care cetățenii ies la iarbă verde din Timișoara.

Astfel, potrivit Legii 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din zonele urbane se sancționează deteriorarea spațiilor verzi în urma incendiilor sau comportării iresponsabile cu focul, precum și aruncarea pe spațiile verzi de mase plastice, hârtii, sticle, resturi animaliere, deșeuri menajere și orice alte deșeuri, amenda fiind între 50 și 100 lei.

De asemenea, potrivit HCL 371/2007, cetățenii sunt obligați să păstreze curățenia și ordinea pe arterele de circulație, în parcuri, locuri de joacă pentru copii, locuri de agrement, precum și în alte locuri publice și să nu ardă deșeuri de orice fel în curți, pe străzi sau pe alte terenuri. În aceste situații sancțiunile sunt între 500 și 1000 lei.

Polițiștii locali au aplicat de la începutul acestui an celor care au deteriorat și au auncat diverse deșeuri pe spațiul verde un număr de 197 sancțiuni, iar celor care au dat foc la diverse deșeuri un număr de 25 sancțiuni.


Purtător de cuvânt Poliția Locală Timișoara,
Consilier Daniela Seracin

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13344027