Acțiuni comune în piețele agroalimentare
În perioada 28 - 29.03.2012 polițiștii locali din cadrul Direcției Poliției Locale împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Timișoara au participat la o serie de acțiuni și razii organizate pe teritoriul municipiului, în baza Protocolului de Colaborare dintre cele două instituții. Astfel, în data de 28.03.2012 polițiștii locali din cadrul Secției 2 Poliție Locală au participat împreună cu polițiști ai Secțiilor 4 și 5  din cadrul Poliției Municipiului Timișoara la o acțiune organizată în vederea combaterii și prevenirii faptelor de vagabondaj, cerșetorie, prostituție, depistarea persoanelor urmărite și a suspecților de furturi din locuințe.

În urma acțiunii, polițiștii locali au aplicat 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 400 lei conform Legii 61/1991 rep. privind ordinea și liniștea publică, 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 120 lei conform OUG 97/2005 privind evidenta,  domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani. Au fost legitimate un număr de 13 persoane din care 5 au fost îndrumate catre localitățile de domiciliu.

În vederea asigurării unui climat de siguranță civică și liniște socială în rândul cetățenilor și pentru a preveni și combate infracțiunile de orice natură, în data de 29.03.2012 un număr de 11 polițiști locali au participat împreună cu reprezentanți ai Gărzii de Mediu, I.S.U. Banat, I.T.M. și Biroul Poliției Rutiere la o razie organizată  de Secția 3 din cadrul Poliției Municipiului Timișoara. Acțiunea a vizat zona piețelor agroalimentare Iosefin și Doina, platoul de pe str. Dâmbovița, zona bazarelor de pe str. C. Brâncoveanu etc.

În urma raziei organizate, polițiștii locali au constatat și aplicat  un număr de 16 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.980 lei, după cum urmează, intre care 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 lei conform Legii 61/1991 rep. privind ordinea și liniștea publică. Dintre acestea cele mai multe au fost aplicate pentru atragerea de persoane în vederea practicării de raporturi sexuale pentru a obține foloase materiale. Alte 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 160 lei au fost aplicate conform OUG 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, iar 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 420 lei au fost aplicate in conformitate cu OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. De asemenea a mai fost aplicata o sancțiune contravențională în valoare de 400 lei conform HCL 139/2011  pentru aprobarea Regulamentului privind condițiile de desfășurare a activității de comerț stradal pe raza mun. Timișoara.

Totodată, polițiștii locali l-au depistat pe Gheorghe P.de 50 ani, din sat. Cutina, jud. Timiș în timp ce încerca să comercializeze, în Piața Iosefin, mai multe lădițe cu fructe pe care le-a sustras dintr-un autoturism parcat pe str. Iancu Văcărescu din Timișoara. Cel în cauză a fost predat Secției 3 din cadrul Poliției Municipiului Timișoara în vederea continuării cercetărilor.

Menționăm că astfel de acțiuni comune vor continua și în perioada următoare.


Biroul Comunicare și Relații cu Publicul,
Poliția Locală Timișoara


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13662429