Amenzi mai mari pentru afișaj ilegal
În cadrul conferinței de presă susținută marți, 17 aprilie, viceprimarul Adrian Orza, împreună cu directorul executiv al Poliției Locale, Doru Spătaru, au prezentat cele două propuneri pentru modificarea HCL nr. 371/30.10.2007 privind constatarea și sancționarea contravențiilor pe teritoriul municipiului Timișoara.

Ca urmare a numeroaselor sesizări  și reclamații venite din partea cetățenilor cu privire la faptul că foarte mulți organizatori de evenimente artistice, culturale, sportive lipesc afișe și anunțuri în spații care nu sunt destinate acestui scop și nici nu le îndepărtează după încheierea evenimentului, Poliția Locală va propune Consiliului Local două modificări legislative destinate  reglementării activității de publicitate și responsabilizării organizatorilor de evenimente.

“Autoritățile locale au un rol în a menține imaginea Timișoarei la un anumit standard, mai ales din perspectiva candidaturii orașului nostru la titlul de Capitală Europeană”, a precizat directorul executiv al Poliției Locale, Doru Spataru.

Cele două propuneri ce vor fi supuse votului Consiliului Local au următorul conținut:

-    Se sancționează cu amendă contravențională cuprinsă între 1000 și 2000 lei:
Lipirea sau distribuirea de către organizatorii de evenimente artistice, culturale, sportive sau alte manifestări, persoane fizice sau juridice, direct sau prin intermediul altor persoane a posterelor, afișelor sau anunțurilor publicitare în alte locuri decât cele autorizate.
-    Neîndepărtarea de către organizatorii de evenimente artistice, culturale, sportive sau alte manifestări, persoane fizice sau juridice, în termen de 15 zile după desfășurarea evenimentului a posterelor, afișelor sau anunțurilor publicitare aplicate cu ocazia organizării evenimentului se sancționează cu amendă contravențională cuprinsă între 1000 și 2000 lei.

De asemenea, viceprimarul Adrian Orza a ținut să se refere la faptul că: “municipalitatea caută soluții mai eficiente împotriva celor care desenează sau își lasă semnăturile pe zidurile clădirilor. Multe dintre acestea au fost reabilitate cu mari eforturi de persoane fizice sau diferite instituții, iar cei care le vandalizează trebuie prinși și sancționați foarte dur”.

Împotriva acestor persoane polițiștii locali încearcă să ia măsuri în continuare, acestea fiind depistate acționând frecvent asupra clădirilor istorice din centrul orașului.

“Avem  nevoie de norme și reguli, de cultură și educație din scoală și familie, dar și de măsuri coercitive pentru a avea o atmosferă de civilitate cu care să ne mândrim în orașul nostru” a concluzionat viceprimarul Adrian Orza.


Biroul Relații Publice
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13343817