Verificarea activității comerciale
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială au efectuat, în ultima săptămână, o serie de controale la societățile comerciale aflate pe raza municipiului Timișoara pentru a vedea dacă se respectă legislația în vigoare referitoare la acordul de funcționare, respectarea programului de funcționare afișat, expunerea spre vânzare de produse expirate sau fără termen de valabilitate, desfășurarea actelor de comerț stradal fără autorizație, existența denumirii firmei.

De asemenea, în ultima lună, polițiștii locali au verificat și modul în care se respectă activitățile de comerț și servicii pe timp de noapte. În ceea ce privește modul în care societățile comerciale efectuează acte de comerț, în ultima săptămână au fost verificate un număr de 60 de firme, fiind aplicate un număr de 35 de sancțiuni în valoare totală de 53.500 lei. Cele mai multe dintre acestea au fost aplicate pentru nerespectarea regulamentului de funcționare, la OG 99/2000 privind Legea comerțului.

De asemenea, un număr semnificativ de firme expuneau spre vânzare produse expirate sau fără a avea expus termenul de valabilitate, acestea fiind sancționate cu amenzi în valoare totală de 42.000 de lei. Totodată, firmele care nu avea afișate prețurile au fost au fost și ele sancționate.

În ceea ce privește activitatea pe timp de noapte a unor societăți comerciale în special cu specific de café-bar, restaurant, au fost verificate 12 firme din zone precum Simion Bărnuțiu, Splaiul N. Titulescu, Mureș, Calea Aradului, Aleea Studenților, Mărășești, Eugeniu de Savoya. S-a avut în vederea în special respectarea prevederilor referitoare tulburarea liniștii publice, dar și respectarea orarului de funcționare. Spre exemplu, o firma de pe str. Eugeniu de Savoya a fost sancționată pentru acest aspect, conform OG 99/2000 cu amendă de 400 lei.


Purtător de cuvânt Poliția Locală Timișoara,
Consilier Daniela Seracin

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13675071