Adunați de pe străzi
Poliția Locală Timișoara a continuat și marți seara acțiunile de depistare și monitorizare a persoanelor care apeleză la mila publică, a oamenilor străzii și a minorilor lipsiți de supraveghere,conform Legii 155/2010.

Astfel, un număr de 13 persoane au fost identificate în stradă și aduse la sediul instituției pentru a li se întocmi fișe personale.

Cei în cauză  au fost depistați în zone precum Catedrala Mitropolitană, parcarea Modex, str. Alba – Iulia, intersecția străzilor C. Brâncoveanu cu L. Rebreanu și Jiul cu Republicii, dar și la Gara de Nord. De această dată cei depistați au fost adulți, unul singur fiind minor. Acesta din urmă a fost predat la Centrul de zi și de noapte pentru copiii străzii de pe str. Ioan Slavici.

De asemenea, au fost aplicate și două sancțiuni contravenționale conform Legii 61/1991 republicată de câte 100 lei pentru practicarea cerșetoriei. Până la ora actuală, în primele două săptămâni de acțiuni zilnice au fost depistate un număr de 227 persoane care fie cerșesc, fie fac parte din categoria oamenilor străzii, majoritatea provenind din alte orașe ale țării, dar stau de mai mulți ani în Timișoara.

Acțiunile vor continua și în perioada următoare.


Purtător de cuvânt Poliția Locală Timișoara,
Consilier Daniela Seracin


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13344287