'Nu dați bani cerșetorilor!'
Poliția Locală Timișoara a demarat începând de astăzi, timp de o lună,  acțiunea de conștientizare a populației referitoare faptul că nu îi ajutăm pe cerșetori oferindu-le bani, acțiune care face parte din campania de combatere a acestui fenomen demarată pe raza municipiului.

Astfel, astăzi au fost împărțite flyere de informare în zona centrală a orașului, mai precis în Piața Victoriei, str. Alba Iulia, Piața Libertății și Piața Unirii, tocmai pentru le explica timișorenilor că oferirea de bani cerșetorilor și oamenilor străzii nu face decât să îi mențină în stradă, banii primiți fiind folosiți de obicei în cu totul alte scopuri decât cel de a se întreține decent.

Totodată, timișorenii sunt rugați să se și implice în trimiterea de sugestii pentru a încerca în acest fel diminuarea acestui fenomen la adresa de email contact@politialoctm.ro. Persoanele cu care polițiștii locali au intrat în contact știau de campania demarată și au primit cu deschidere informațiile oferite, promițând că vor ține cont de apelul adresat de a nu le mai oferi bani cerșetorilor.

În paralel cu aceste acțiuni de informare Poliția Locală Timișoara continuă și acțiunile de depistare și monitorizare a persoanelor care apelează la mila publică, a persoanelor fără  adăpost și a minorilor lipsiți de supraveghere conform legislației în vigoare și predarea acestora către serviciile sociale care să ia măsuri de reintegrare a lor în societate.

În cursul acțiunii organizate astăzi pe această temă au fost depistate fiindu-le întocmite fișe personale un număr de 16 persoane.   


Purtător de cuvânt Poliția Locală Timișoara,
Consilier Daniela Seracin


Foto 1, Foto 2
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13662059