Peste 280 de cerșetori și oameni ai străzii înregistrați de polițiștii locali
În urma acțiunilor organizate săptămâna trecută pe linia depistării și monitorizării persoanelor care apelează la mila publică, a persoanelor fără adăpost și a minorilor lipsiți de supraveghere conform legislației în vigoare, polițiștii locali au luat în evidență un număr de 57 persoane.

Dintre acestea, un număr de 50 persoane sunt adulți și 7 sunt minori. 15 persoane au domiciliul în Timișoara, alte 42 au domiciliul în alte județe ale țării. Și de această dată minorii au fost predați la Adăpostul de Zi și de Noapte pentru Copiii Străzii de pe str. I. Slavici, iar adulții au fost luați în evidență de Direcția de Asistență Socială Comunitară Timișoara.

Datele celor depistați în săptămânile trecute au fost transmise și Brigăzii pentru Combaterea Crimei Organizate, care corelează datele acestora cu cele legate de infracțiunile cu violență comise la nivelul județului și cu cazurile legate de traficul de persoane.

Poliția Locală face din nou apel către cetățenii orașului atrăgând atenția că nu îi ajutăm oferindu-le bani, deoarece banii obținuți din cerșit sunt folosiți pentru a-și cumpăra aurolac, țigări sau alcool, ori sunt folosiți în alte scopuri. Drept dovadă, o mare parte dintre ei au telefoane mobile, dețin asupra lor sume mari de bani, vin la locul unde cerșesc cu taximetru sau cu alte mașini.

Până acum au fost întocmite fișe personale în cazul a 284 de persoane, cerșetori și oameni ai străzii.


Purtător de cuvânt Poliția Locală Timișoara,
Consilier Daniela Seracin


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13676786