Respectarea legislației rutiere
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație și a Biroului Ridicări Auto și Abandonate au efectuat, săptămâna trecută, acțiuni pentru verificarea modului în care se respectă legislația în vigoare referitoare la oprirea, staționarea, parcarea pe raza municipiului, precum și circulația pe drumurile publice, fapte aflate în competența Poliției Locale.

În urma activităților întreprinse au fost aplicate un număr de  78 sancțiuni, în valoare de 16.310 lei. Astfel, 70 sancțiuni în valoare de 12.410 lei au fost aplicate la OUG nr. 195/2002 pentru oprirea/staționarea în raza de acțiune a indicatorului „Oprirea interzisă“, oprirea/staționarea în stațiile RATT, oprirea/staționarea pe trecerea de pietoni.

De asemenea, au mai fost aplicate sancțiuni pentru pătrunderea pe străzi cu accesul interzis precum și pentru circulația cu mopede fără documente sau echipamente conform legislației. Conform HCL nr. 371/2007, modificată prin HCL nr. 206/2009, au fost aplicate un număr 5 sancțiuni în valoare de 3.500 lei pentru oprire/staționare pe locuri rezervate persoanelor cu handicap și pe spațiul verde. În aceeași perioadă au fost ridicate un număr de 9 autovehicule parcate neregulamentar și au fost aplicate 30 de colante autoadezive.

Toate măsurile aplicate au drept scop asigurarea fluenței traficului, înlăturarea punctelor de strangulare a circulației, precum și acordarea de sprijin pentru îmbunățirea frecvenței de circulație a mijloacelor de transport în comun și reducerea timpului pierdut de cetățeni în așteptarea acestora.


Purtător de cuvânt Poliția Locală Timișoara,
Consilier Daniela Seracin


Foto
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13676734